Rånäs slott en fin plats full av vatten

Rånäs slott - ligger i en fin miljö
Oscar befinner sej i Rånäs och det är mitt i Coronatider. Han vill därför bli hämtad när han ska hem så vi väljer att hämta honom och samtidigt göra ett besök vi Rånäs Slott, eftersom vi aldrig varit där. Oscar har varit vid och på slottet tidigare så vi åker dit innan vi hämtar honom.

Slottet visar sej vara jättefint. Vi går in och tittar på slottet. Vi tittar bland annat in i restaurangen och där är verkligen jättefint. Vi pratar med en servitris och får veta att slottet stod klart någon gång runt 1850-talet. Fascinerande! 

Jag känner genast att jag mer än gärna skulle äta middag här någon gång. Kanske kan vi även sova kvar där på slottet, någon gång. Här finns deras egen webbsida - https://www.ranasslott.se/.

För att komma fram till slottet från parkeringen behöver man gå över ett litet vattendrag och gå runt en lite större damm. Det ska visa sej att det finns rätt mycket vattendrag på området.

Vi går in i slottet och går runt och tittar. Det finns konferensrum och något litet spa. På våning 2 finns en bar men den hoppar vi över på den här utflykten. Dit får vi gå om vi en dag sover på slottet.

Efter att ha gjort en liten runda inne i slottet går vi en runda utanför slottet. Även här utanför slottet finns en hel del små trevliga saker. Vi går genom en allé (av almar?) och kommer strax ner till sjön, Skedviken. Här vid sjön står det några badtunnor. Tror det kan ha funnits 4 - 5 stycken badtunnor men just idag är två av tunnorna upptagna. Ett av sällskapen har vinglas stående på tunnans kant. Det ser verkligen jättetrevligt ut och jag skulle gärna ha varit den som satt i tunnan.

Bredvid badtunnorna finns en stor gräsmatta och en liten strand.  Här kan man både sola och bada. Helt perfekt om man skulle komma hit en varmare tid på året.

Vallonhuset och vattendraget
Den lilla stranden vid badtunnorna





Här smyckas det fint vid vigsel
Stenkvarn

Ett litet vattenfall
Det fanns mycket blommor

Vi går tillbaka mot slottet genom allén. Nu möter vi Oscar och Hannah. Hannah känner väl till slottet och hon visar oss runt. Hon visar oss ett litet vattenfall. Hon visar oss även en plats där man kan gifta sej och hon berättar hur fint de smyckar platsen när det är vigsel. Man kan så klart ha bröllopsfesten på slottet.

Vattendrag och likande finns det hur mycket som helst på området. Vi passerar en lite damm med några fåglar. Jag försöker fotografera någon av fåglarna men de simmar iväg. Vi går vidare till Stenkvarn, ett hus som används som café. Det mest fascinerande med huset är ändå att ett av alla vattendrag som finns på området går rakt igenom huset.

Som sagt, Rånäs slott är en rätt fin plats och kanske kommer vi tillbaka dit som gäster någon gång.