Oscar fyller 18 år idag

Oscar  är 1 år och turist i Singapore

Idag fyller Oscar 18 år, grattis Oscar. Han gjorde sin första resa när han var fem månader och då reste vi till Mallorca. 

Nu har han hunnit med att besöka 37 länder och han har varit i Thailand 11 gånger. Han kommer att minnas Thailand och framför allt Koh Lanta, där han har tillbringat många av sina veckor som barn.

Koh Lanta har varit en fantastisk plats för honom. Här finns gott och svenska familjer och varje gång vi reste dit hittade han nya kompisar att hänga med.

Senast vi var där var våren 2017 och då firade vi Song Kran i Thailand och även det är något han kommer att minnas för även det har han gjort många gånger. Jag kan minnas Song Kran, första gången han fick en vattenpistol och vi sa att det är ok att spruta vatten på de andra människorna. Han såg lite frågande ut innan han förstod att det verkligen är ok.

Vi har rest i många länder men vi har även varje år visat honom någon del av Sverige. Han vet att Sverige är ett av världens bästa länder men man kan vara intresserad av andra länder trots det.

Han har varit i 37 länder, men han har aldrig varit i Norge. Trevlig nog så kommer Norge att bli den första resa han gör som myndig, men inte tillsammans med oss (sina föräldrar). Han ska åka till Trysil för att åka skidor och det kommer att bli trevlig för honom.

Som mamma känner jag mej stolt att vi rest så mycket med honom trots att han varit liten. Vi har alltid anpassat resan eller aktiviteterna till att passa honom och jag tror inte att vi har avskräckt honom.

Han säger själv att han ett tag till vill följa med oss på lite större resor som exempelvis Costa Rica eller Sydafrika (om något av länderna skulle bli aktuella) men storstäder och sol och bad vill han resa med kompisar framöver. Jag kommer att sakna att inte ha honom med oss längre. Det finns så mycket kvar av jorden som jag ännu inte fått visa honom.