Vi avslutar vår Göteborgsresa i Haga

Här finns gott om restauranger
Vi befinner oss i Göteborg. Vi har en enda kväll kvar innan vi ska resa härifrån i morgon. Vi har planerat att besöka stadsdelen Haga för det sägs vara fint där. Till vår stora glädje finns det ytterligare ett skäl att besöka Haga.

Det visar sej nämligen att den stor del av Jannes släkt befinner sej i Göteborg just den här kvällen. De har samlats för att gratulera ett av kusinbarnen som fyllt 20 år.

Vi har tidigare idag åkt hela varvet med Hop-on-hop-off-bussen och därför har vi lite småkoll på hur det ska se ut i krokarna runt Haga. Vi har läst oss till ett antal gator man kan söka upp. Vi tar taxi till Haga och vi blir släppta alldeles nära Andra Långgatan, en av gatorna vi blivit tipsade om att vara ett område fullt av restauranger och barer.

Vi tittar in på gatan men väljer att gå åt andra hållet för att gå mot den restaurang där vi ska träffa Jannes släktingar. Vi hamnar på istället på Haga Nygata, en liten kullerstensgata som även den hade lite restauranger men kanske mest caféer. Vi slår oss ner på en uteservering och tar varsin öl.

När våra drickor är slut så går vi mot en restaurang som heter Mexicanska monarkin. Här har släkten samlats. Det slutar med att vi också äter på den restaurangen och efter middagen går vi hem till en av släktingarna för att se hur hon bor. 

När vi ska ta oss hem igen åker vi slutligen Spårvagn. Det blev en rolig avslutning på vår Sverigeresa. Första gången jag åker Spårvagn i Göteborg.

Haga Nygata
Oscar och Janne på Haga Nygata

Vi kliver av Spårvagnen nära Drottningtorget och nu har vi precis som igår bara en vältrafikerad gata vi ska ta oss över sen är vi hemma på Scandic Europa igen.

I morgon kommer bilen att köra mej till Skövde för att ta tåget hem och Janne och Oscar åker till Mariestad några dagar innan de kommer hem.