Vi ser helt oplanerat Walt Disney Concert Hall och The Broad

Walt Disney Concert Hall
Oscar fick mycket beröm för att han ledde oss till Off Vine, en av Los Angeles bättre restauranger, härom kvällen. Han fick lite mersmak för att hitta bra restauranger till familjen så idag har han hittat ett ställe där vi kan äta frukost. Vi kan sitta utomhus på en stor veranda med fin utsikt över staden. Det låter toppen! 

Platsen där vi kan äta ligger ganska nära Walt Disney Concert Hall. Vi ser taket på konserthallen från vårt hotellrum och det kan inte vara så långt att gå dit. Det är dessutom områden i Los Angeles som vi inte sett så mycket av ännu. Familjen tycker det är en lysande idé. 

När vi kommer ut från hotellet ska välja en väg vi inte gått tidigare och vi vill inte hamna i den långa som vi gjorde första dagen. Vi tar Google Maps till hjälp för vi måste över de höga höjderna där alla skyskrapor ligger. Trots Google Maps behöver vi fråga oss fram. Vi frågar en kille med hund (han bor säkert där) och får veta att vi kan gå där vi tror. Promenaden blir lite tjafsig eftersom vi inte hittar riktigt men vi närmar oss. 

Walt Disney konserthall mm

Frukost på verandan



Snart ser vi Walt Disney Concert Hall och då vet vi att vi är nära. Vi följer Google Maps. Vi går igenom Downtown Los Angeles Grand Park. En ganska fin plats med fontäner och ett Starbuckscafé. Jag hade kunnat stanna där men vi går vidare. 

Vi kommer fram till en stor byggnad som verkar vara något offentligt. Jag undrar om vi ens får gå in i byggnaden. Nu är familjen smått irriterade för vi förstår inte var det ligger, platsen där vi vill äta frukost. Vi frågar oss fram och vi får veta att vi får gå in i byggnaden. Vi passerar vakter och en säkerhetskontroll och de visar vägen till hissen. Snart står vi vid ändå vid platsen där vi vill äta frukost.

Utsikt från verandan


Walt Disney Concert Hall



Oscar på verandan

The Broad från verandan



Det är mer som en personalmatsal. Man tar sin bricka och plockar på sej det man vill ha. Säkert jättebra för de som jobbar i huset. Nej det var verkligen inget ställe jag rekommendera för frukost men utsikten är bra.   

Från restaurangens veranda ser vi parken nedanför, där Starbucks finns och vi ser Walt Disney Concert Hall, The Broad och en massa skyskrapor. 

När vi är färdiga med frukosten promenerar vi mot konserthallen. Det är en rätt märkligt byggnad men helt klart intressant. Alldeles bredvid konserthallen ligger The Broad, även det en cool byggnad som innehåller ett museum med modern konst. 

Apelsiner och mandariner eller?

Vi hade kunnat gå in kön till museet är lång så vi väljer bort museet och promenerar vidare längs gatan med alla skyskrapor.

En bit längre bort hamnar vi på en lite småintressant marknad. Det jag blir mest imponerad av alla olika citrusfrukter som jag nog skulle ha kallat apelsiner och mandariner alltihop. 

Frukosten blev inte den bästa men den oplanerade promenaden efteråt var klart givande. Vi fick se helt nya platser av Los Angeles och vi gick sen hela vägen fram till Pershing Square.   

Framme vid Pershing Square kliver vi ner i tunnelbanan och åker en station och går sedan till Little Tokyo...