Tillbaka till hotellet via Central Market och Angel Flights Stairs

Allt detta är chili
Vi befinner oss i Los Angeles, en dag när inget särskilt blivit planerat. Vi bor på hotell i Downtown och börjar dagen med att promenera och vi passerar Walt Disney Concert Hall och The Broad. Vi ser byggnaderna från gatan men det räcker för oss. Vi har efter det varit i Little Tokyo och ätit lunch. Nu ska vi ta oss tillbaka till våra hemmakvarter igen.

Det är inte särskilt långt från Little Tokyo till hotellet så vi bestämmer oss för att gå. Det är en promenad som tar cirka 20 minuter. För att komma till områden där vi känner igen oss går vi mot Grand Central Market. 

Vi går förbi byggnaden Bradbury Buildning där Blade Runner sägs ha spelats in men vi går bara vidare. Ingen är upplagt just nu för att titta på en byggnad och det är bara jag som har sett filmen (den första).

Alldeles i närheten av Grand Central Market har vi sett på kartan att det finns en musikaffär som säljer gitarrer mm. Vi har tidigare på den här resan varit i Hollywood på Guitar Center. Vi har lovat Oscar att han ska få köpa sej en ny gitarr innan vi åker hem. Vi vill därför titta till den här affären också för att se om vi kan köpa en gitarr här i stället. Det här var säkert också en bra musikaffär men vi håller fast vid att vi ska besöka Hollywoodbutiken igen. 

Vi går vidare mot Grand Central Market. Här finns hur mycket mat som helst man kan köpa och äta på plats eller köpa med sej hem. En av butikerna säljer massor av olika sorters chili. Janne får någon idé om att han skulle köpa med sej en massa chili hem, så det gjorde han. Chili med flera olika sorters styrka, en av dem skulle man inte ens ta i med fingrar. Hur ska man då kunna äta dem undrar jag. Vi får väl se vad som händer när vi kommer hem till Sverige och chilin ska användas.

Grand Central Market

Angel Flight Stairs tar oss upp på kullen





Oscar och Janne i
Angel Flight Stairs
Uppe på kullen
bland skyskraporna

Närmast vägen hem till hotellet är över kullen med skyskrapor så vi väljer att åka Angel Flight Stairs. Angel Flight Stairs är typ en bergbana som tar dej upp på kullen med skyskraporna. När vi väl är uppe kan vi enkelt ta oss ner igen för att komma till hotellet.

På hotellet väljer vi att ligga vid poolen en stund. Nej, det är inte varm men solen skiner. Vi har valt hotellet för att de har pool och därför ska vi använda poolen vid något tillfälle. Så här tidigt på året är det för kallt att bada i havet så vi valde istället att bo i Downtown på ett hotell med pool. Poolbesöket blir inte långvarigt men nu har vi i alla fall försökt en stund. 


Softar vid poolen en stund
Drycker på Bunker Hill

Det blir en stund på hotellet innan vi går ut igen för att äta middag. Vi går som vi gjort några gånger nu längs Figuera Street. I kväll svänger vi in på 5th Street och stannar till vid Bunker Hill Bar & Grill för att äta middag. Det är tomt på folk men vi tycker det var ett bra och trevligt ställe. Vi går hemåt igen och tar det lugnt på hotellet. I morgon ska vi åka tillbaka till Hollywood och köpa gitarr till Oscar...