Tillbaka i Hollywood, idag börjar vi med en kändistur

Hollywood - Franklin Canyon Reservoir
Vi befinner oss i Los Angeles på semester. Vi bor i Downtown och för några dagar sedan besökte vi Hollywood och idag har vi bestämt oss för att åka tillbaka dit. Syftet med att åka tillbaka är att Oscar ska få köpa en gitarr i den enorma musikbutiken Guitar Center.

Vi gör oss ordning och tar tunnelbanan till Hollywood/Highland. Vi har åkt tunnelbana rätt mycket här i Los Angeles nu så vi börjar bli vana. Vi vet exakt hur vi ska ta oss dit och vi vet hur det ser ut när vi kommer fram. Vi har för någon dag sedan åkt Hop-on-hop-off buss och sett mycket, men idag har vi en idé om att vi kanske ska åka en Celebrity Tour bara för att få se lite mer av Hollywood där kändisarna bor.  

Framme i Hollywood går vi längs Hollywood Avenue, Walk of Fame (som är hur lång som helst) och alla turister. Ganska snart blir vi så klart uppraggade av en säljare som vill köra oss runt på en så kallad Celebrity Tour. Turen börjar om cirka en timme så för oss blir det utmärkt tid att bara se oss runt bland souvenirbutikerna i området. 

Familjen vid Franklin Canyon

Vår minibuss på Celebrity Tour

Sightseeingen börjar väldigt oväntat. Den lilla minibussen kör oss uppför backar och stannar uppe vid en stor bro, en gångbro. Platsen är mitt över ett stort grönområde, när jag ser på kartan måste det ha varit Franklin Canyon Reservoir. Det vi ser är ett fint grönt område med utsikt över Hollywood. Här får vi stå en stund och guiden berättar berättade lite om området. Jag tror mej minnas att guiden nämnde att Hollywood tar sitt vatten från området. När han berättat om området pekar han ut några väderstreck åt vilket några kändisar bor. 

Ingen frågade men guiden berättar även att Brad Pitt har flyttat till Malibou (ligger inte där vi är). När vi är i Los Angeles har Brad Pitt precis skilt sej från Angelina Jolie och platsen där hon bor kommer vi inte att få se för att bussen kan inte köra fram där. Rätt troligt är väl att massor av turister har frågat om just Brad Pitt.

Någon kändisvilla

Någon kändisvilla

Någon kändisvilla


Någon kändisvilla


Den lilla bussen kör vidare bland backar och villor. Vi lämnar backarna men villorna fortsätter även nedanför alla backar. Det är inte lätt att hänga med var på kartan vi befinner oss men kul ändå att få se hur det ser ut. Man ser, som vi ju redan visste, inte mycket av villorna. Det mesta är bakom staket och buskar. 

Några villor vi åkte förbi och fick se en skymt av är i alla fall Janet Jackson, Dr Phil, Gene Simons (basist i Kiss) och Katy Perry. Kay Perry villa låg i en backe med framsidan mot dalen så där såg vi bara taket på villan. Men ändå...det var en rätt trevlig tur.

När vi lämnat backarna passerar vi Beverly Hills Hotel. Det kändes så himla lyxigt att passera hotellet som om jag kände igen mej (troligen från filmer). Fick genast en känsla av att här vill jag tillbringa en natt i mitt liv och vi får väl se hur det blir med det. Som kuriosa kan nämnas att på det här hotellet hittades Whitney Houston död år 2012. 


Skylt till hotellet

Väggmålning troligen
längs Sunset Boulevard

Avslutningsvis kör minibussen en bit längs Sunset Boulevard (som är en väldigt lång gata) och vi fick se platser vi passerade även på vår förra sightseeing. Någonstans här längs Sunset Boulevard vänder bussen och är snart tillbaka vid Hollywood/Highland igen. Det har varit en trevlig tur. Nu är det dags för lunch och sen ska Oscar få köpa en gitarr.