Snart tillbaka vid Santa Monicas Pier

Aktiviteter vid Venice Beach
Vi befinner oss vid Venice Beach i Los Angeles. Det visade sej vara en plats som hela familjen gillade men vi ska tillbaka till Santa Monica innan kvällen är slut för att ta tåget hem till Downtown. 

Vi lämnar Venice Beach på våra cyklar men ganska snart hittar vi en restaurang/bar med uteservering. Vi parkerar våra cyklar och tar det tomma bord vi ser på uteserveringen. 

Stället vi sätter oss på heter Waterfront Venice och det visar sej att det är en rätt stor utomhusrestaurang även om man går innanför dörrarna. Oscar får något lätt att äta men annars är det drickor som gäller. Det är bara trevligt att sitta still en stund och bara titta på människor så det är det enda syftet. Vi sitter säker här en timme och folk rör sej hela tiden fram och tillbaka längs cykelbanan. 

När vi börjar cykla igen ser vi Santa Monica och Pariserhjulet på långt håll. Vi ser därför hela tiden hur långt vi har kvar. Det är en jättemysig cykeltur så ingen bryr sej egentligen om hur långt eller nära det är. När vi kommer fram till Santa Monica cyklar vi bara förbi och fortsätter längs stranden norr om Santa Monica. Där har vi inte varit och kanske kan man upptäcka något nytt även där. 

Venice Beach

Oscar och jag på Waterfront Venice



Vid Pariserhjulet ligger
Santa Monicas Pier


Nu är vi norr om Santa Monicas Pier


Det är inte så mycket aktivitet på stranden där men vi konstaterar att stranden verkligen är enorm. Det har varit strand hela vägen från Venice Beach och den fortsätter, lika enormt även när vi passerar Santa Monica. Efter en stund bestämmer vi oss ändå för att vända tillbaka, lämna cyklarna och titta till Santa Monica nu när kvällen har kommit.

Vi vet att Santa Monica Pier lever upp mot kvällningen och har därför valt att titta till det mot kvällning och jag har en idé om att jag ska se solen gå ner i Stilla Havet. Vi cyklar därför till uthyraren av våra cyklar och lämnar tillbaka dem. Sen går vi till Santa Moncias Pier.