Shopping vid Citadel Outlet, Los Angeles

Frukost på IHOP
Vi befinner oss i Los Angeles. Vi kom i förrgår och hann titta på vårt närområde i Downtown och igår besökte vi Hollywood. Idag ska vi åka till Citadel Outlet för att shoppa och vi vet att det går en gratisbuss från Downtown till Citadel Outlet.

Gårdagens frukost på hotellet blev tokdyr så idag måste vi bara hitta en billigare frukost. Vi bestämmer oss för att söka upp vår närmaste IHOP som finns i korsningen S Flower Street och W 8th Street.

Vi går in på restaurangen och blir visade ett bord och får bordsservering. För att vara en enklare restaurang tycker vi den är riktigt bra. Vi beställer färdiga frukosttallrikar (bara att titta på bilder), kaffe och juice. Kanske finns inte alla näringsämnen på tallriken men det blir ändå en bra start på dagen.

Vi går mot Grammy Museum för där någonstans i korsningen finns hållplatsen till Citadel Outlet. Vi gör till en början ingen stor grej av att hitta hållplatsen för det finns annat som intresserar just i det här området. Vi går fram till Staples Center och fotograferar byggnaden (just den här veckan vet vi att Pink ska uppträda här). Kul ändå att ha sett byggnaden.

Annat som är intressant är att på trottoaren utanför Grammy Museum finns "skivor" som visar vilka som fått Grammis under åren. Vi tittar lite småslött på vissa av skivorna för nu vill vi hitta hållplatsen.

Om man befinner sej i en fyrkorsning och bilarna kör åt båda hållen. Då finns det åtta alternativ var bussen kan stanna. Vi ser hållplaster och vi går fram till hållplatser men vi ser ingen information om bussar till Citadel Outlet. Det är massor av bilar och vi måste gå över varenda gata, stå och vänta på grön gubbe för att kunna gå över och allt tar en himla tid. En viss irritation börjar sprida sej i familjen. Slutligen på det åttonde alternativet finns äntligen hållplatsen.

På trottoaren utanför Grammy Museum finns dessa skivor
Staples Center, en stora arena i LA




Suck, nu kan vi äntligen koppla av men det är ett tag kvar till bussen ska gå. Vi har tidigare klagat lite oss över alla Starbucks som finns precis i varenda gatukorsning. Det bara kryllar av Starbucks i Los Angeles Downtown (enligt oss). Nu har vi cirka 40 minuter på oss som vi inte vet vad vi ska göra.

Oscar får uppgiften att googla fram den närmaste Starbucks från platsen där vi befinner oss. Och så klart finns den närmaste Starbucks om vi går över gatan och in på en tvärgata. Tack Starbucks för att ni finns överallt. Det blir alltså ett liten snabbvisit där för att slå ihjäl lite tid.

Äntligen hittar vi bussen till Citadel Outlets
Snabbvisit på Starbucks innan bussen ska gå

Bussen kommer på utsatt tid och inom en timme är vi på plats i Citadel Outlet. Vi börjar med att gå tillsammans bara för att se hur det ser ut och att alla hittar. När vi lokaliserat oss får Oscar lite egna pengar att handla för sen skiljs familjen för att åter ses vid lunch.

Citadel Outlet är stort. Vill man shoppa kan man lätt fördriva flera timmar här. För att ge exempel på affärer så finns Levi´s, Timberland, Nike, Adidas, Samsonite, H&M och en hel del butiker som vi inte har i Sverige.

Janne köper shorts och skor, Oscar köper tröjor och skor och jag själv, Susanne köper några LaCoste tröjor och två par shorts. För att nämna något om priset så var det i stort sätt halva priset på allt jämfört med samma eller likvärdig vara hemma.

En av alla butiker i Citadel Outlet
En gång rad av butiker i Ciadel Outlet





Inköpen vi gjort innan lunch
Downtown från Uberbilen






Familjen ses som sagt till lunch och vi äter vid ett foodstall utomhus. Sen fortsätter vi shoppa igen. När klockan närmar sej fyra på eftermiddagen har vi shoppat klart, det är ingen av oss som orkar längre. Bussen hem tar av någon anledning lite längre tid, kanske åker den en annan väg så vi bestämmer oss för att prova Uber istället. Janne har den appen hemma så varför inte testa den i dess hemland.

Uberbilen kommer så klart inom kort. Från bilen ser vi att vi närmar oss Downtown och snart är vi tillbaka på hotellrummet. Vi vilar en stund för att skapa ny energi och på kvällen tar vi tunnelbanan till Union Station.