Little Tokyo i Los Angeles, en mysig och charmig plats

Japanese Village Plaza Mall
Vi befinner oss i Los Angeles. Just idag hade vi inga planer för vad vi skulle göra men det har blivit bra ändå. Vi har redan under dagen sett Walt Disney Concert Hall och vi har sett The Broad. Vi har inte varit in i byggnaderna men i alla fall gått förbi dem på nära håll. 

Nu är vi på väg till Little Tokyo och ambitionen är väl att äta lunch där någonstans. När jag skriver det här är det långt senare, men jag har inget minne av någon taxi och heller inget minne av att vi gick hela vägen så det troliga är att vi åkte till närmaste tunnelbana och gick därifrån. Det är en sträcka på 10-15 minuter. 

Det var roligt att komma fram till Little Tokyo. Nu har vi aldrig varit i Japan men det var roligt ändå det vi såg. Vi kom fram till ett litet torg med med rislampor hängande över torget. Runt torget fanns små affärer och några restauranger, en mysig lite plats. Tittar man på Google Maps så heter platsen Japanese Village Plaza Mall.

Vi tittade in i en ganska stor butik som hade en hel del grejer. Vi möttes av Kittyfigurer på väggarna och i hyllorna fanns bland annat tofflor med Kittyfigurer. Nej, jag köpte inga tofflor men tycker ändå att det hela är rätt charmigt. Det såldes affischer på BTS (ett pojkband från Sydkorea) som jag väl kan anta att de är hur stora som helt i Japan. 

Kitty på väggarna
Kittytofflor

Vi köpte bara med oss lite plåster för det var vad vi behövde. Trots det tycker jag det var en jätterolig affär om man vill känna in lite av Japan. Vi tittade runt lite och gick in i en affär och köpte varsin japanska öl. Sen satt vi oss utanför affären och drack upp dem. Det fanns några enkla bord och stolar utanför affären men vi fick ändå för oss att vi kanske fick sitta där och dricka öl. Vi drack upp ölen men ingen sa något.

BTS

Två japanska öl utanför affären

Sen börjar vi leta restauranger. Oscar gillar sushi så det är givet att det ska bli sushi till lunch. Vi ser oss omkring, även lite utanför torget, men vi väljer att gå tillbaka till en av restaurangerna på torget. Vi väljer Sushi & Teri för att vi kan sitta bekvämt utomhus.