Coola bilar på Petersens Automotive Museum i Los Angeles

Byggnaden Petersen Automotive Museum
Vi befinner oss på i Los Angeles. Idag åker vi Hop-on-Hop-off buss. Vi har valt den bussen som utgår från Hollywood. Vi lämnar Beverly Hills och Rodeo Drive och nästa gång vi hoppar av bussen befinner vi oss vid Petersen Automotive Museum. Vid samma stopp och mitt emot Petersen ligger också LACMA. LACMA är ett känt konstmuseum som säkerligen också är sevärt men vi bryr oss inte om konstmuseet idag utan går mot Petersens Automotive Museum.

Innan vi går in i byggnaden stannar vi även till för att ta foto på bilmuseets byggnad. Byggnaden är rätt cool. Den är röd- och grårandig och har formen av en bil (i alla fall som jag uppfattar det).

Syftet med att besöka bilmuseet är väl kanske främst för att få se Blixten McQueen, den coola röda bilen som hade huvudrollen i filmen. På museet finns massor av bilar i fyra olika våningar. Det är inte vilka bilar som helst. Här finns många bilar som har använts vid olika filminspelningar.

Bilar som vi ser är bland annat från filmer som Batman, Tillbaka till framtiden, Bilar, någon nyar film om Bilar, Thelma & Louise och Den store Gatsby. Det är rätt coolt och vid bilarna finns scener från filmerna så man ska känna igen dem.

Det finns säkerligen många andra intressanta bilar men det är väl främst filmbilarna vi känner igen.
När vi går därifrån är vi nöjda med att ha sett alla coola bilar. Vi är även hungriga. Det finns en restaurang vid entrén (eller utgången) till museet. Vi hade kunnat stanna här och ätit men vi vill äta utomhus så vi går ut på gatan och tar oss vidare till en plats där vi vet att det finns mat.

Bara fin gammal bil
Tillbaka till framtiden

Thelma & Louise
Den store Gatsby

Janne kör bil i ett gangsterområde
Batmanbilen






Bilar, Blixten McQueen
Från någon nyare Bilar-film

Vi går tillbaka till hållplatsen där Hop-on-Hop-Off bussen ska stanna. Vi hinner titta till LAMCA lite grann utomhus och varsin dricka i deras trädgård innan bussen kommer. När bussen kommer kliver vi ombord igen och åker vidare. Vårt nästa stopp ska bli Farmer´s Market och där ska vi äta lunch.