Check på lyxiga Rodeo Drive i Los Angeles

Rolls Royce som tillhör House of Bijan
Vi befinner oss i Los Angeles och idag åker vi Hop-on-hop-off buss. Vi har valt den bussen som startar i Hollywood. Vi har precis åkt förbi Beverly Hills Garden Park. Jag hade gärna klivit av där man det är Rodeo Drive med den gula Rolls Roycen och området däromkring som hägrar. Vad vi inte vet är att vi snart kommer att vara vid Beverly Hills Garden Park ändå.

Vi hoppar av bussen vid stationen som heter Beverly Hills /Rodeo Drive. Bussen kan inte stanna på Rodeo Drive så vi får gå cirka fem minuter för att komma dit. Vi följer turistströmmen och går slutligen längs South Santa Monica Boulevard, en fin gatan kantad av affärer och restauranger innan vi når Rodeo Drive.

När vi kommer fram till Rodeo Drive vet vi direkt att vi har kommit rätt. Vi känner igen gatan från bilder vi sett många gånger tidigare. Det är en gata med två filer mellan filerna finns planteringar av palmer som står på rad. Det ser precis så fint och lyxigt ut som vi sett på bilder tidigare. Vi svänger vänster från den gata där vi går och nu är vi på Rodeo Drive.

På båda sidor av gatan finns enormt fina butiker med alla fina märken du kan tänka dej. Man kan väl anta att de rika kändisarna köper sina kläder här men här längs Rodeo Drive finns bara turister så vitt vi kan se.

Det viktigaste målet med Rodeo Drive för oss är att se den gula Rolls Royce som ofta står parkerad utanför butiken House of Bijan. När vi närmar oss butiken ser vi bilen på håll. Vilken lycka! Bilen står där utanför butiken och den står kvar när vi kommer fram. Vi och många andra turister tar våra bilder av bilen, check på den. Oscar känner till bilen från något dataspel, troligen CS. När vi förevigat bilen så fortsätter vi promenaden nedför Rodeo Drive.

Rodeo Drive
House of Bijan och deras Rolls Royce





Tiffany & Co
Tiffany & Co, här har Oscar varit tidigare
men då på spelet CS

En liten sidogata till Rodeo Drive

Mellan sidogatan och Rodeo Drive

Fin gata i Beverly Hills

Beverly Hills Garden Park

Lite senare på en liten sidogata till Rodeo Drive känner Oscar igen ytterligare en butik från dataspelet CS, Tiffany & Co. Det är kul tycker jag att även Oscar känner igen sej fast på ett annat sätt än vi vuxna gör. Vi går nedför den välkända trappen och är tillbaka på Rodeo Drive. För att inte se exakt samma saker igen väljer vi att gå på andra sidan gatan när vi går tillbaka.

Vi fortsätter gatan framåt och inser rätt snart att vi har kommit fram till Beverly Hills Garden Park. Vad roligt, där har vi den fina skylten med Beverly Hills ändå trots att vi inte hoppade av bussen där. Jätteroligt!

Alldeles bredvid parken finns en gata jag inte kan låta bli att fotografera. Den ser ut precis som jag föreställt mej att Kalifornien ser ut och tydligt är att det finns sådana här gator kantade av palmer. Vi tar våra bilder på parken och på gatan och går sen tillbaka till hållplatsen där vi hoppat av bussen. Nästa gång vi hoppar av bussen ska vi se på Petersens Automotiv Museum.