Avslutar dagen i Hollywood på Hard Rock Café

Stjärna på Walk of Fame i Hollywood
Vi befinner oss i Los Angeles. Idag har vi åkt Hop-on-Hop-off buss med den buss som utgår från Hollywood. Nu har vi kommit tillbaka till Hollywood och bussen stannar precis där alla turister på Hollywood Boulevard. Här ligger också inte det minsta förvånande Hard Rock Café Hollywood. Vi har redan innan bestämt att vi ska titta in där innan vi åker tillbaka till Downtown.

Vi hoppar av bussen och ser åter igen oss omkring bland Walk of Fame. Hela trottoaren är full av stjärnor. Vi hittar några nya stjärnor som vi inte sett i morse. Stjärnor finns det på båda sidor av Hollywood Boulevard och säkert någon kilometer åt båda hållen (men det vet vi inte ännu).

Vi går så småningom in på Hard Rock Café. Det är något vi har som vana eller tradition att alltid besöka Hard Rock Café på de platser vi besöker. Vi vuxna beställer varsin öl och Janne köper sin obligatoriska Jack Daniels´. Oscar får Coca Cola. Det är en ganska stor Hard Rock restaurang och den är i flera våningar och man ser över en stor del av restaurangen där vi sitter.

När vi är klara med besöket på Hard Rock går vi ut på Hollywood Boulevard igen. Det börjar bli dags att åka tillbaka till Downtown där vi bor. Vi fotograferar ytterligare några av stjärnorna längs Walk of Fame innan vi kliver ner i tunnelbanan (stationen Hollywood & Highland).

När vi kliver ner i tunnelbanan känns det rätt troligt att vi kommer att komma tillbaka till Hollywood. Det är en trevlig plats för turister och det finns mycket mer att göra här än vad vi gjort. Oscar vill säkert köpa en gitarr så det är väl ett skäl nog att komma tillbaka. Hop-on-hop-off bussen har tagit oss på en jättebra tur runt i stor del av Los Angeles. Det har varit en jättebra dag.

Hard Rock Cafe Hollywood
Jack Daniel´s och öl på Hard Rock Café

Stjärna på Walk of Fame i Hollywood
Stjärna på Walk of Fame i Hollywood


Station Hollywood/Highland mot Union Station
Irländsk pub i Downtown


Skyskrapor i Downtown
Middag på den irländska puben





Resan från Hollywood till Downtown tar cirka 40 minuter. Vi kliver av vid Metro Center. Idag är vi inte lika desperata som vi var igår så idag blir valet lite roligare. På 7th Street hittar vi Dublin´s Irish Whiskey pub, en irländsk pub där vi hamnar och äter hamburgare och pommes frites.

Efter middagen går vi hemåt bland skyskraporna mot vårt hotell. Det har varit en jättebra och trevlig dag. I morgon ska vi åka till ett outlet för att shoppa..