Resan till Krakow får en annorlunda start

Gissa om vi höll koll på avgångstiderna
Resan till Krakow får en annorlunda start och det blir en start som vi inte kommer att glömma. Både Janne och jag hade glömt våra pass.

Ingen av oss hade tänkt en enda tanke om att vi ska ha pass med oss. Ja, man kan åka utan pass till Polen men ingen av oss har något annat sätt att legitimera oss internationellt än med pass, svenskt körkort duger inte.

Vid incheckningsdisken får vi veta att visst kan vi chansa på att resa utan pass men vi gör det på egen risk och att LOT (det polska flygbolaget vi ska flyga med) kan vara rätt hårda.

Janne tar taxi hem för att hämta våra pass och taxi tillbaka till Arlanda. Det finns en teoretisk chans att han kan hinna men han hinner inte. När vi kommer fram till gaten har de stängt dörren. Vi är typ tre minuter försenade. Vi får inte åka med.

Vi ringer LOT och bokar istället nästa flight som ska lyfta från Arlanda om några timmar. Vi pratar med någon servicedisk om vårt bagage och de ska ordna så att vi bagaget kommer med nästa flight. Vi behöver inte gå ut och börja om igen. Skönt det i alla fall.

Jag vill spekulera i varför vi glömde passen.

Oscar är inte med oss på den här resan. Han ska följa med en kompis till Åre. Dagen innan  har vi därför haft fullt fokus på att Oscar ska få med sig allt han behöver. Vi har inte lagt fram resväskorna i förväg som vi brukar för vi vill få iväg Oscar innan vi själva börjar packa.

Framme i Krakow med LOT
En annan anledning är troligen att det är samma väder i Krakow som det är i Stockholm. Det kändes det inte som någon stor grej att packa för några dagar i Krakow.

Vad som behövs är kläder vi använder hemma och hygienartiklar vi använder hemma. Mobiler och plånböcker kommer med precis som om vi vore hemma. Svårare än så är det inte. Inget speciellt att komma ihåg alltså.

Vi kommer fram till Krakow runt 14:30 på eftermiddagen. Nej, strulet är inte över ännu för vårt bagage har inte kommit med. Vi är runt tio stycken som står vid bagagebandet när det stannar och alla saknar sitt bagage. Att vi saknar vårt bagage beror väl därför troligen inte bara på vårt strul på Arlanda.

Vi anmäler att våra bagage är borta och tar sen taxi till Radison Blu. Radison Blu är hotellet som vi har bokat för tre nätter här i Krakow. 

Det var meningen att Oscar skulle med på resan, men när han fick erbjudande att åka till Åre med en kompis inser vi att han har roligare i Åre med en kompis än med oss i Krakow. Han har hela livet på sig att besöka Krakow.