Våra bästa resor - Sri Lanka

Elefanter i Ulawalawe National Park

Vi reste till Sri Lanka och bodde på Narigama beach strax söder om Hikkaduwa under påsklovet 2018. Hikkaduwa blev liksom Thailand svårt drabbat av tsunamin år 2004. Första dagen vi kom tittade vi på sevärdheter som påminner om tsunamin och även första dagen var vi med om att släppa ut små sköldpaddor i havet.

Hikkaduwa har två stränder och vi den mest centrala stranden finns ett korallrev alldeles vid stranden så även de minsta kan ta del av alla fiskar.

När vi lämnade Hikkaduwa gjorde vi utflykt med egen chaufför till staden Galle, som är ett av UNESCO:s världsarv. Efter Galle åkte vi till Unawatuna beach, som av vissa anses vara den finaste stranden på Sri Lanka. Här åt vi lunch och badade. Efter lunchen stannade vi vid Djungle Beach, en liten men mysig strand, utan faciliteter. Sen hemåt igen.

En annan dag gick vi upp väldigt tidigt på morgonen för att med privat bil åka till Udawalawe National Park. Resan dit tog cirka 3 timmar men det var värt besväret. Här inne i nationalparken åker vi omkring i en större jeep och tittar på djur, massor av djur. Vi åker runt i parken i tre timmar men dessa timmar gick otroligt fort, ingen var uttråkad. Det fanns djur överallt och vissa upplevelser var som att se en naturfilm live. Den safarituren kan vara en av de bättre dagarna i livet, som jag aldrig kommer att glömma.

Hela familjen trivdes på Sri Lanka. Mycket var som i Thailand (som vi trivs med och känner igen) men vill man se något annat än Thailand så rekommenderas Sri Lanka.