Båtutflykt idag till den så fantastiskt Blå Lagunen

Vi lägger till vid Blå Lagunen
Idag har vi varit på en utflykt i en motorbåt. Motorbåten är ganska stor och vi kliver ombord vid båtbryggan här i Seget Donji. Vi är cirka tio personer ombord på båten när den kör vidare rakt mot Blå Lagunen. Blå Lagunen ligger strax utanför Serget Donji vid Otok Drvenik Veli. Syftet med att besöka Blå Lagunen är just att havet är otroligt blått och här ska vi snorkla.

Vi stannar till i en ganska så stor vik med kanske det blåaste vatten jag någonsin sett. Vi får låna snorkelutrustning och så hoppar vi ner i havet. Janne och Oscar som vågar snorkla bort från båten ser lite intressanta saker i havet, men jag håller mig runt båten. Jag gillar inte djupt vatten men havet är naturligtvis alldeles fantastiskt. Vi stannar här och snorklar säkert två timmar.

Sen åker vi vidare till en restaurang som kan ha hetat Dodova Oko (har kollat på Google Maps). Restauranger ligger på södra sidan av ön Otok Ciovo och tillhör troligen området Okrug Donji. Vi får välja mellan fisk och kyckling och vi blir serverade kroatiskt vin. Lunchen är jättemysig och trevlig där vi sitter lite högt upp men med utsikt över havet.

Nedanför finns en liten badplats, ingen strand men stenar och klippor och som vanligt i Kroatien så tar man sej ner i havet lite på alla möjliga platser. Här badas det i alla fall och det är många som har sökt sig till viken. Jag är mest fascinerad över att vi faktiskt har bott på den här ön för något år sedan men då kände vi inte till någonting alls om ön just annat en den strand där vi själva bodde.

Efter lunchen åker vi tillbaka hem till vår egen strand igen. Sätter oss en stund på en bar och går sen hem och tar det lugnt. På kvällen går vi ut igen och äter pizza på en av restaurangerna längs havet. Efter middagen tar vi en kortare promenad längs havet.

Blå Lagunen
Blå Lagunen - otroligt blått vatten






Vi lämnar lunchrestaurangen

Janne på motorbåten

Vår strand hemma, Medina Beach

Sjöflygplan som hämtar upp vatten





Det mest händelserika i kväll är att ett sjöflygplan flyger över havet för att hämta upp vatten. Flygplanet flyger bort över bergen och troligen brinner det väl. Planet är snart tillbaka igen för att hämta mer vatten. Efter oräkneliga flygningar över havet upphör det till slut så vi antar att branden är över.

Vi går tillbaka hemåt igen. Det har varit en jättetrevlig dag ute på havet och Blå Lagunen kan lätt räknas som kanske det blåaste hav vi någonsin sett. Det är även, trots flera båtar, en lugn och fin plats. I morgon ska vi bara vara på stranden hemma.