Första kvällen i Seget Donji och vi börjar med Jokes

Snygg vy från Arlanda,
ett av planen är vårt
Klockan 19:15 kommer vi iväg från Arlanda, två timmar försenade. Vi ska flyga till Split och lägga oss i Seget Donji strax utanför Trogir i elva nätter. 


Syftet med att välja Seget Donji är att vi gillar Kroatien och vill komma till en plats vi vet att vi gillar utan att behöva upptäcka alltför mycket. På den här resan vill vi koppla av och ha semester. 

Vi landar klockan 22:05, våra väskor kommer bland de första och taxibilar finns på plats utanför terminalen. Allt flyter på och taxibilen kör max 20-25 minuter innan den stannar utanför receptionen. Fel reception men det är en annan historia. 

Vi blir körda fram till vårt hus i Apartamenti Medena nyinköpta elbil. Vi gör oss lite snabbt hemmastadda i lägenheten och går sen till stranden. Vi har cirka 100 meters nedförsbacke sen är vi där. Klockan är mycket men vi letar oss fram till Jokes, ett populärt ställe vi läst om. 

Vi slår oss ner på Jokes. De håller lite smått på att stänga men vi får varsin dricka. Det känns bra att bara få känna att vi har kommit fram och det är här är vårt närområde den närmaste tiden. Det kommer att visa sig att även vi kommer att hänga där en hel del här på Jokes. 

Klockan är strax före 00:00 när vi lämnar och går tillbaka till lägenheten. Vi packar upp och sen sover vi. I morgon börjar vår semester i Kroatien.