Återbesök på restaurang Don Dino i Trogir

Stranden hemma
- Medina Beach
 Vi befinner oss i Seget Donij i Kroatien. Gårdagen, som var första dag här fick bli en dag att upptäcka vårt närområde. Efter en lång promenad längs havet så vet vi att allt vi behöver finns här på Medina Beach, där vi bor. Här finns stränder, ett flertal restauranger och båtar som regelbundet åker till Trogir.

Frukost äter vi i vår lägenhet och tar oss sedan till stranden. Trots stenstränder så är det rätt fint om man bara hittar platsen där man kan kliva ner i vattnet utan att fightas med stora stenar. Vi har våra badskor med oss, badskor som vi köpt vid tidigare resor till Kroatien. Det är vanligt med stenstränder här.

Vi äter lunch på en av restaurangerna längs stranden och går sen tillbaka till stranden. Vi lämnar stranden ganska tidigt på eftermiddagen för vi har bestämt oss för att ta en av båtarna in till Trogir och äta middag där.

Vi har varit i Trogir tidigare så själva staden är inte ny för oss. Vi ser ändå fram mot att få åka båt till Trogir och äta middag på någon av alla restauranger vi vet finns i Trogir.

Sen eftermiddag går vi ombord på en av alla små taxibåtar som går skytteltrafik mellan Trogir och Seget Donij. Nej, jag tror inte att de har någon turlista med tider. Det verkar som att båtarna går stup i kvarten hela dagen och en bra bit in på kvällen. Vi behöver inte vara oroliga för att inte komma tillbaka med båten i kväll för vi ska inte bli sena.

Båten från Seget Donij lägger till så centralt den bara kan när den kommer fram till Trogir. Det är bara att hoppa av båten och börja vara turist. Vi börjar med att titta på ett antal jättestora båtar som har lagt till längs kajen. Om det är något det finns gott om i Kroatien så är det fina båtar. Det är ett stort nöje för alla i familjen att bara titta på båtar.

Båten från Seget Donij till Trogir
Restaurang Don Dino i Trogir


Janne har valt restaurang och mat
Gnocchi med tryffel,
Jannes favorit på Don Dino

Vi befinner oss redan i gamla stan men efter att ha tittat på de stora båtarna går vi in i stan bakom murarna och promenerar längs fina gamla gränder. Janne och Oscar är intresserade av olivoljor så vi hamnar ganska snart i en butik med diverse kroatiska produkter. När vi kommer ut från butiken har vi blivit ägare till kroatisk olivolja som vi ska ha med oss hem till Sverige.

Efter att gå genom gränder kommer vi fram till kyrkan och torget. Här känner vi igen oss och vi vet att vi varit tidigare. Här går vi in i en souvenirbutik, även den har vi besökt tidigare. Här är det jag som shoppar tvålar, lila tvålar som luktar lavendel. Lavendel är lite Kroatien för mig. Har shoppat lavendeltvålar här tidigare, kanske till och med i samma affär.

Några gränder till och vi känner igen oss igen. Nu har vi kommit fram till Don Dino. Don Dino är en av de bästa restaurangerna i Trogir. Tror det är en av topprestaurangerna enligt tipsen på TripAdvisor. När vi kommer fram till restaurangen är det fortfarande ganska tidigt på kvällen så det finns lediga bord, annars är det ofta väldigt fullt här.

Kanalen mellan fastland
och Trogir gamla stad
Oscar och Susanne







Vi har ätit på Don Dino tidigare och det är anledningen till att vi väljer Don Dino även idag. Det är nog främst Janne som väljer. Han vill beställa samma sak som han åt senast för att det varit så enormt gott. Den rätten Janne vill ha är Gnocchi med tryffel och till hans stora glädje så går det att beställa även idag. Själv beställer jag risotto av något slag. Don Dino ligger fint mitt bland gränderna så måltiden blir jättetrevlig bortsett från ett antal getingar som valt att cirkulera runt vår mat.

Vi går vidare på måfå genom gränderna och letar oss så småningom ut från gamla stan. Gamla stan i Trogir ligger på en liten ö och vi behöver gå över en liten bro för att komma till fastlandet. På andra sidan kanalen och när vi gått över den lilla bron finns en livsmedelsaffär. Vi handlar upp oss lite på frukost till i morgon och går sen in i gamla stan igen.

Det gamla tornet i Trogir
Båtresan på väg hem från Trogir till Seget Donij

Vi går åter igen lite på måfå genom gränderna. Den gamla stan är inte stor så att gå vilse är otänkbart. Vi undrar mer var vi kommer att komma fram. När vi kommer fram till havet igen befinner vi oss alldeles bredvid det gamla tornet i Trogir. Det gamla tornet ligger alldeles där båtarna till Seget Donij stannar så det blir helt perfekt. Tornet har vi besökt tidigare så dit går vi inte idag.

Det blir en fin båtresa hem med solnedgången i horisonten. När vi kommer tillbaka till Seget Donij väljer Janne och jag att sätta oss på en av restaurangerna och vi beställer varsin öl. Oscar väljer att gå hem till lägenheten. Det har varit en trevlig dag precis som många andra dagar i Kroatien. I morgon ska vi ut på nya äventyr igen. Vi ska göra en båtutflykt och bland annat besöka Blå Lagunen.