Idag besöker vi Lummelundagrottorna

Turisternas ingång till grottan
Idag vaknar vi upp vår första dag på Gotland och på programmet finns att besöka Lummelundagrottan. Vi börjar med att besöka en ICA butik där vi köper lunch från deras salladsbuffé. Sen kör vi vidare mot grottan i Lummelunda.
De har guidade visningar av grottan så vi köper biljetter och får sen vänta cirka 50 minuter innan vi kan få gå med på den guidade turen. Vi sätter oss på cafeterian bredvid ingången för att vänta.

Visst finns det droppstenar och det är kul med en stor grotta men ingen i familjen är särskilt imponerad. Det mest intressanta med grottan är att de tre killarna som hittade grottan höll det hemligt i sju år. 
För turister han man skapat en ingång till grottan men innan vi lämnar området vid grottan tittar vi så klart på hålet där killarna kröp in. Jag kan förstå att man som lite och av nyfikenhet börjar ta sig in där. 
När vi lämnar grottan tittar vi till ett stort kvarnhjul på området. 

Går tillbaka till bilen och sätter oss på en gräsmatta och äter vår lunch i gräset. När vi kör därifrån hittar vi på andra sidan stora vägen en chiliodling som vi tittar till. Här finns ett helt växthus med chili och det går att köpa plantor om man vill det. 

Vi kör mot Visby (glömde Seriegården men dit kommer vi senare) och stannar till vid Krysmyntagården. Det är en fin plats för en fika men vi tittar till lite örter, havet och avslutar i butiken med souvenirer. Resultatet blir en smörkniv, grillolja och tre gotländska kolor. 
Vi fortsätter mot Visby och stannar till vid Snäck, ser ett enormt och rätt snyggt byggt hotell. Lite längre bort finns en rätt stor sandstrand som verkar sitta ihop med Snäck camping. Stranden ser fin ut men just idag är det ingen som vill bada i alla fall inte just här.  Vi sparar badet till poolen på Scandic. Solen skiner och det är ganska varmt. När vi är tillbaka på Scandic roar vi oss därför vid poolen en stund. 

Janne inne i grottan
Lummelundagrottan


Kvarnhjul i Lummelunda
Ingången där killarna gick in i grottan 


Poolen på Scandic en
stund på eftermiddagen
Vackert utöver havet vid Krysmyntagården

När det blir dags för middag väljer vi en libanesisk restaurang, Beyrouth, mitt inne i gamla Visby. Vi sitter på deras lilla uteservering och vi väljer deras avsmakningsmeny på 16 smårätter. Maten smakar utmärkt och det blir en jättebra middag. 

Vi tittar till parken vid Almedalen. Nästa vecka blir det Almedalsveckan och de har redan börjat bygga upp montrar och utrustning för TV-sändningar. Parken Almedalen är rätt fin med grönska, en fontän i en större damm och en hel del fåglar som trivs i dammen. 


Muren runt gamla Visby

Libanesisk middag på Beyrouth

Scenen vid Almedalen
Parken vid Almedalen

Efter middagen försvinner Oscar till sin kompis Johan och i kväll ska han sova där. Efter att ha hämtat vad han behöver från hotellet är Janne och jag ensamma i Visby. Tar två öl var inne i Visby och går sen hem till hotellet. Vår första dag på Gotland är slut. Det blev en bra dag. I morgon ska vi åka till Fårö.