Första kvällen i Visby

Oscar och Susanne på färjan till Gotland

Klockan 12:40 lämnar färjan Nynäshamn. Vi ska semestra på Gotland i fem dagar. Varje år gör vi en resa någonstans i Sverige mest för att Oscar ska känna till lite även om vårt land. I år föll valet på Gotland. 

Janne och jag har båda varit i Visby tidigare men syftet att välja Gotland är för att vi vill besöka Fårö. 

Vi har bokat rum på Scandic hotell i Visby. Hotellet ligger alldeles vid färjeterminalen så framme i Visby var vi strax på plats. Kollade området lite, poolen och gymmet. Gjorde oss hemmastadda på vårt rum och gick sen ut på stan. 

Första målet är att hitta till Stora Torget. Vi tar fasta på stora torget för att den välkända Gutekällaren ligger där och troligen finns fler restauranger i närheten. Vi vill helt enkelt bara hitta platsen där det händer något.

Framme visar det sej att hela torget är fullt av restauranger. Vi slår oss ner på Nunnan och tar vår första semesteröl. Gotlands Bryggeri så klart.  Vi promenerar vidare genom stan och hittar Pinchos. På Pinchos äter vi middag och sen försvinner Oscar i väg till sin kompis Johan som han inte träffat på två år. 


Scandic Hotell i Visby
Nu har vi kommit in i Gamla Stan
 - Visby

Janne och jag går hemåt och stannar till på restaurang Monroe som ligger på väg mot färjeterminalen och Scandic hotell. Vi sätter oss en stund på Monroe men går sen hem till hotellet för att Oscar ska veta var vi är ifall han kommer hem utan att ringa. Hemma på hotellet sätter vi oss utomhus vid receptionen en stund. Vi ser kvällens sista färja komma i hamn och här sitter vi och väntar på att Oscar ska komma hem. 

Nu på Stora Torget - restaurang Nunnan
Färjorna ser man från Scandic Hotel



Oscar dyker upp runt midnatt och han har haft trevligt. Han har väl levat som en tonåring gör i Visby, kanske. Han har bland annat klättrat upp på muren och där har han suttit och pratat med Johan. Nej man man får inte klättra på muren, men det har han gjort och det är väl vad tonåringar i Visby gör. Vi är i alla fall glada att han har fått leva som en tonåring och ha kompisar på plats trots att han inte är hemma. 


När Oscar kommit hem är första kvällen i Visby är slut. I morgon ska vi titta på Lummelundagrottan.