Digerhuvud på Fårö - Sveriges vackraste plats

Oscar vid Digerhuvud

Vi befinner oss i Visby och vaknar upp på Scandic hotell. Idag ska vi åka till Fårö. Fårö är den huvudsakliga anledningen till att vi valt att åka till Gotland på den här semestern. Ingen i familjen har varit på Fårö som vi har hört ska vara så vackert. Efter frukost packar vi bilen och kör mot Fårösund och mot färjan som ska ta oss över till Fårö. 

När vi närmar oss Furusund börjar det komma skyltar som visar hur länge man får vänta på färjan om bilkön börjar på olika ställen längs vägen. Första skylten tror jag dyker upp när det är 1 1/2 timme kvar. Så går det till i högsäsong men den har inte börjat ännu. Vi bara kör, idag är det ingen kö alls mer än typ ett tjugotal bilar framför oss. 

Innan vi ställer bilen i den idag så korta kön stannar vi till vid en ICA butik. Även idag köper vi mat från deras salladsbuffé och vi planerar att äta maten till lunch. När dagens lunchinköp är avklarade ställer vi oss i kön till färjan. Vi kommer med första färjan över och snart kör vi i land på Fårö. 

Det finns många saker vi skulle kunna göra på Fårö men vårt mål är först och främst Digerhuvud, Sudersand och om vi hinner på tillbakavägen så stannar vi vid Bergman Center och Kutens Bensin . 

Vi följer skyltarna och kommer fram till Digerhuvud, ett naturreservat fullt av raukar. Det är så många raukar över en  enormt lång kuststräcka. Det tar liksom aldrig slut. Vi stannar till på två platser längs kusten för att titta och det är enormt vackert och häftigt. Jag kan medge att jag blir imponerad av naturen.


Vid Digerhuvud
Janne vid Digerhuvud







Susanne vid Digerhuvud
Vid Digerhuvud







Janne vid Digerhuvud
Vid Digerhuvud







Vid Digerhuvud
Vid Digerhuvud







Helgumannens fiskeläger
Vid Digerhuvud



Det finns inte mycket att skriva om Digerhuvud. Det är bara vackert och på vissa platser finns det även något slags magiskt ljus. Jag vet inte om ljuset alltid finns där eller om det bara var idag. Digerhuvud är utan tvekan den häftigaste och vackraste plats jag besökt i Sverige. Platsen är absolut värt ett besök så har du möjlighet att besöka Digerhuvud så gör det. Det finns inte ett foto i världen som kan visa hur vackert det är men i bästa fall visar våra foton lite av allt det vackra.


Vi lämnar Digerhuvud och åker vidare någon kilometer till och stannar till vid Helgumannens fiskeläger. Själva fiskelägret var inte så mycket att se just när vi var där men kanske finns det försäljning i någon av byggnaderna. Behållningen av att stanna är även här för att det är så himla vackert. Här finns en enormt lång stenstrand.


Naturreservatet Digerhuvud är värd ett eget inlägg så jag slutar här men utflykten på Fårö fortsätter.