Blå Lagunen och Seriegården på Gotland

Janne vid Blå Lagunen på norra Gotland
Vi har varit på Fårö idag och det är verkligen jättefint på Fårö. Vi är nu på väg tillbaka mot Visby där vi bor på vår semester här på Gotland.

Vi är kvar på den norra delen av Gotland och vill därför besöka den väl omtalade Blå Lagunen. Vi gör därför en liten liten omväg innan vi ska köra tillbaka mot Visby.

Blå Lagunen ligger mitt i skogen men efter att ha följt skyltar så hittar vi i alla fall dit rätt enkelt. Blå Lagunen är ett kalkstensbrott där man idag kan bada. Vattnet sägs vara mycket blått.

Framme byter vi så klart om och tar ett dopp. Kul att ha badat där, check på den! Bilen åker söderut nu för att komma till Visby men det blir ett stopp till innan vi är tillbaka i Visby.

Det var ett jätteroligt stopp strax norr om Lummelundagrottan ligger Seriegården. Seriegården är en trädgård full av seriefigurer från alla möjliga håll. De ska till att stänga just när vi kommer men damen i kassan låter oss komma in och titta. Vi rekommenderar verkligen Seriegården till alla. Vilken kreativitet som finns där. Det blir ett snabbt och jättetrevligt stopp.

Seriegården
Seriegården

Seriegården
Seriegården

På kvällen hamnar vi på restaurang Monroe igen, mest för att vi har nära hem till Scandic hotell därifrån. I morgon ska vi göra Visby...