Två fina stränder Unawatuna Beach och Djungle Beach

Unawatuna Beach
Vi har varit vid Galle Fort i staden Galle. 
Nu åker vi mot Unawatuna Beach. Anledningen till besöket där är att vi läst att det kan vara Sri Lankas vackraste strand. Vi blir lotsade till en restaurang där vi äter lunch och efter lunchen har vi tid för bad. För mig blir det första doppet i havet. Unawatuna är en fin strand och havet är klarblått. Jovisst hade vi kunnat bo i Unawatuna men då hade resan från flygplatsen varit ännu längre. Vi hinner bada nästan en timme så när vi lämnar Unawatuna mätta, nybadade och nöjda.

Nu kör vi vidare till Djungel Beach, som ligger i närheten av Unawatuna. Bilen svänger av från stora vägen, kör upp för en backe och stannar sedan mitt i skogen, djungeln. Där är vägen till stranden pekar chauffören, Vi ska själva traska genom skogen en bit för att komma till stranden. Att vi ska gå typ tio minuter genom djungel för att komma till stranden visste vi så det är bara att börja gå. 


Unawatuna Beach
Djungle Beach


Syftet med att besöka denna strand är att vi visste att man kan snorkla här och så låter det lite spännande. Djungel Beach är en liten  och mysigare strand. Det finns något lite opretentiös typ fik men mer än så är det inte. 

Här finns glasbottenbåtar om man vill åka ut och se på revet. Oscar och Janne försvann ut på revet en stund med sina medhavda snorklar och cyklop. Jag själv går runt på stranden och fotograferar när jag inte badar. Havet är så blått och klart att man verkligen njuter av att bada. Efter Djungle Beach kör bilen oss tillbaka till hotellet. Klockan har hunnit bli sen eftermiddag. 


Vägen till Djungle Beach
Fiskehamnen i Hikkaduwa





Oscar vill träna så vi åker in till Hikkaduwa. Medans Oscar tränar promenera Janne och jag runt i Hikkaduwa, mest för att ha något att göra. Vi går till den lilla fiskehamnen, sen in en liten butik med torghandel och slutligen en vanlig matbutik. Vi hämtar Oscar och åker hemåt igen. På kvällen blir det middag på en av alla restauranger på stranden. 

Nu har vi en utflykt till som vi vill göra men i morgon håller vi oss hemma runt hotellet igen.