Söndagsmarknad i Hikkaduwa var verkligen fascinerande

Kryddor på lösvikt

Vi bor på Narigama Beach, strax söder om Hikkaduwa på Sri Lanka. Idag är det söndag och vi ska besöka söndagsmarknaden i Hikkaduwa.

Efter frukosten sätter vi oss på en tuk-tuk och ber att få bli körda till The Market. Marknaden visar sig ligga precis mitt i staden, man passerade i princip bara järnvägen så ligger hela marknaden längs järnvägen (med staket mellan).

Marknaden är verkligen stor. Att skriva ner allt som såldes är egentligen ointressant för det är hela upplevelsen som är fantastisk. Längst bort finns grönsaksmarknaden full av intressanta grönsaker och salladsblad vi inte kände igen. På sina ställen på grönsaksmarknaden är ljudnivån helt enormt. Säljarna skriker i högan sky, förmodligen skriker de att deras varor är billigast och bäst.

Är ni i Hikkaduwa en söndag så rekommenderas söndagsmarknaden. Det hela är en väldigt fascinerande upplevelse, så mycket människor och den lokala befolkningen handlar verkligen här.

Efter marknaden sätter vi oss på samma restaurang vid havet som Janne och jag suttit på dagen innan när vi väntade på Oscar. Även idag bara för att ta något att dricka. Marknaden är inte bara fascinerande den är varm och svettig också. Sen blir det tuk-tuk hem igen, tillbaka till stranden och poolen och havet för de som vågade bada där.

Sades vara bra mot diabetes
Hur billiga som helst



Det är läskigt höga vågor på vår strand, Narigama Beach. Vågorna bryter väldigt högt upp på stranden så det är svårt att ta sig förbi dem. Janne och Oscar väljer havet ibland men mestadels är vi i poolen.


Vet inte vad allt är
Vet inte vad det här är heller




Annanas?
Vet inte vad allt är


Vid lunch äter vi på ett ställe vi inte gillar går sen vidare på stranden och upptäcker att restaurang Mambos har ett biljardbord. Vi spelar inte nu men bestämmer oss för att äta middag där i kväll.

Eftermiddagen blev regnig
Eftermiddagen bjuder på åska och regn. Regnet avtar och vi hinner ta oss till Mambos innan det börjar igen. Vi äter middag och har sedan en familjeturnering i biljard, trevligt för alla, men just idag ger Oscar och jag upp vår match. Vi tröttnade helt enkelt för vi var så usla att vi inte fick i de sista bollarna. Det stod andra och väntade på bordet så Janne får väl stå som segrare idag.


Söndagsmarknaden har varit den stora upplevelsen idag men även efter det har vi haft jättetrevligt. Vi trivs här i Hikkaduwa, bara den kaotiska trafiken som stör. Vi håller oss mest på stranden och där märker man inget av den.

I morgon ska vi ändå ut i trafiken. Vi ska göra en utflykt till staden Galle och två fina stränder...