Mysig promenad längs Galle Fort

Janne och Oscar vid fortet
Vi är på semester och bor i Hikkaduwa, i södra Sri Lanka. Idag ska vi göra utflykt till staden Galle. Det är några mil dit, ingen lång resa alltså.
 
Vid 10 tiden kommer bilen och hämtar upp oss. Galle gamla stad och fortet runt staden är ett av UNESCOs världsarv och det är anledningen till att vi väljer att åka dit. Sen vill vi bada så klart så vi ska besöka stränderna Unawatuna och Djungle Beach.
Vi börjar våra stopp i Galle. Bilen släpper av oss alldeles innan för fortets murar. Vi kommer överens med chauffören att vi ska ses vid fyren om en och en halv timme och han visar på en informationsskylt var fyren ligger. När vi lämnar chauffören går vi upp för en trapp som leder upp på fortet. Uppe på fortet ser vi staden uppifrån och vi ser Galle Cricket Stadium på håll. 

Vi går längs fortet och strax når vi ett torn som man kanske ska veta mer om än vi gör. Vid tornet finns Sri Lankas flagga. Vi tar några foton och går vidare. Vi går vidare mot något som kan vara ruiner av något större, går sen längs fortet med havet på vår högra sida och ska göra det tills vi kommer fram till fyren. Det finns inte så mycket mer att säga än att det är ett gammalt fort. det är rätt fint också, vid havet men inte turistigt på något sätt.  

Det är först när vi närmar oss fyren som det dyker upp några få stånd där det säljs glass, frukt och drickor. Just då mycket välbehövligt för promenaden hade varit varm och vår lilla vattenflaska som vi delat på tre var slut.  Efter ett snabbt stopp vid för påfyllning av vatten går vi vidare mot fyren. 

Något torn
 
Något historiskt





Promenad längs fortet
 
Utsiktsplats längs fortet






Längs fortet
 
Snart framme vid fyren





Fyren är fin, men det är ingen fyr där man går upp. Vi tar i stället en liten promenad in i staden. Det är ännu ett litet tag kvar tills vi ska möta chauffören och vår bil igen. Efter en kort promenad letar vi reda på bilen och chauffören och åker ut från den gamla staden Galle. Det hade varit en trevlig promenad längs havet och vi var nöjda. Nu åker vi mot Unawatuna Beach, dags att bada.