Från Hikkaduwa Beach till Narigama Beach

Hikkaduwa Beach
Nu har vi kommit till vår allra sista dag här på Narigama Beach, strax söder om Hikkaduwa. Vi har haft en fantastisk resa hittills men vi har fortfarande en sak kvar att göra. Vi har inte snorklat på revet på Hikkaduwa Beach, så det får bli målet idag.

Efter frukost sätter vi oss på en tuk-tuk och ber den att köra oss in till Hikkaduwa Beach, en sträcka på cirka två kilometer.

Vi lägger ifrån oss våra saker på stranden. Janne och Oscar tar på sig sina snorklar och simmar ut. Det går att hyra snorklar på stranden men jag bestämmer mig för att låna någons snorkel när Janne och Oscar kommer tillbaka. Så länge går jag omkring på stranden och tittar, mest på fiskar.

Revet är helt fantastiskt. På vissa delar av stranden börjar revet en halvmeter ut i havet. Har man riktigt små barn med sig så kan även de få se fiskar utan att ha cyklop på sig. Janne och Oscar som båda är vana vid vatten simmar ut kanske hundra meter och där hittar de hur mycket intressant som helst muränor, sköldpaddor mm.

Fiskar redan vid strandkanten
Här snorklar Susanne

Oscar och Janne kom tillbaka till stranden och jag lånar en av snorklarna. Jag som är feg gällande fiskar och djupt vatten håll mig på ett djup där vattnet når till bröstet ungefär och även där finns hur mycket fiskar som helst. Jag såg ingen muräna och heller ingen sköldpadda men tusen andra fiskar. Revet på Hikkaduwa Beach är verkligen till för alla.

Det är väldigt mycket människor på stranden men det är fullt förståeligt, de allra flesta snorklar. Trots det känns det inte trångt i vattnet och man kan simma ganska så för sig själv ovanför revet.

Lunch på Mamas Bar och Restaurang
Utsikten från vårt lunchbord


När vi tycker att vi har snorklat klart börjar vi gå längs stranden söderut. Till en början är ambitionen bara att vi ska gå en liten bit eftersom vi inte sett hur stranden ser ut just här. Vi sätter oss ganska snart på en restaurang som ser trevlig ut bara för att ta något att dricka. Vi blir sittande på restaurangen och beställer även lunch. Här på restaurangen finns en av de coolare skyltar jag sett i livet - "Life is better in flipflop".


Omhändertagna ägg från sköldpaddor
Surfskolor finns längs stranden


Efter lunchen fortsätter vi söderut, passerar ett litet område med omhändertagna ägg från sköldpaddor, passerar någon surfskola och kommer fram till Hotell Hikka Tranz. Till min (Susannes) stora glädje går det att passera hotellet så vi fortsätter bara att gå. Här tar Hikkaduwa Beach slut och kommer istället till Narigama Beach.


Sri Lankas flagga på Narigama Beach
Narigama Beach




Det blir en jättetrevlig långpromenad och nu är ambitionen absolut att vi ska promenera hela vägen hem. Så här vår absolut sista dag i Hikkaduwa är det verkligen trevligt att få gå längs hela stranden och vi fick se att Hikkaduwa Beach och Narigama Beach sitter ihop hela vägen. Anar att promenaden totalt blev lite över två kilometer.

Sista middagen på stranden
Narigama Beach är en mycket finare strand än Hikkadduwa Beach men ju närmare vårt hotell vi kommer ju högre upp bryter vågorna. Nära Hikkaduwa Beach går det fortfarande att bada men ju längre söderut vi kommer så bryter vågorna högt upp på stranden och det blir allt svårare att bada.

När vi kommer tillbaka till hotellet sätter vi oss med varsin dricka vid bordet på stranden, sen blir det poolbad tills kvällen kommer. Sista middagen äter vi på en av de närmaste restaurangerna på stranden. Ännu en riktigt lyckad semesterdag här i Hikkaduwa. I morgon reser vi till Colombo, landets huvudstad...