En dag på Narigama Beach i Hikkaduwa

Poolen på Ranmal Beach hotel
Vi har bara en utflykt kvar att göra här i Hikkaduwa och den ska vi göra i morgon. Idag tänker vi ta det lugnt hemma på stranden.

Vi stannar hemma på hotellet, går omkring mellan poolen, stranden och havet. Vid lunch promenerar vi norrut på vår strand, Narigama Beach. Vi går norrut för att äta på Funky the Bar, ett ställe vi har läst att det är omtyckt av andra turister.

Narigama Beach är känt för att vara bra för surfare. på stranden där vi bor nära Ranmal Beach hotel finns inga surfare men när vi närmade oss Funky the Bar fanns det ett flertal surfskolor och möjlighet att hyra bräda.

Vi äter vår och lunch och sitter kvar en stund och bara kopplar av. Oscar går iväg väg och frågar vad det kostar att hyra bräda och om det finns surflektioner. De tycker att han skulle komma tillbaka i morgon när vågorna är bättre.

Vi börjar gå hemåt och Oscar går in i nästa butik och frågar samma sak. Här kan han få hyra en bräda redan idag men vill han ha lektioner får han komma tillbaka i morgon. Så klart han vill prova redan idag så vi hyr en bräda till honom. Vi får veta att det kostar cirka 140 SEK om han har sönder någon fena på brädan. Ok, vi förstår.

Jag i en övergiven simring
Ranmal Beach hotel från stranden



Funky the Bar - vid lunch
Narigama Beach






Oscar har aldrig stått på en surfbräda men så klart att han ska få möjlighet att prova. Oscar ser väldigt stolt ut när han går mot havet med surfbrädan under armen. Janne och jag sätter oss på en bar så nära vi kan för att ha uppsikt över honom, trots att vågorna sägs vara små för en surfare är de inte att leka med.

Oscar försöker bra länge, men han har svårt att komma förbi vågorna och ut i havet. När han dessutom har sönder en fena kommer han upp igen, inte lika stolt längre men en erfarenhet rikare. Han har i alla fall provat och insett att det är rätt svårt.

Stolt Oscar ska prova att surfa
Mot kvällningen blir det regn





Vi går hemåt och stannar i poolen tills vi tröttnar. Mot kvällningen kommer regnet och det verkar inte vilja avta så i kväll väljer vi att äta på hotellets restaurang. Dagens upplevelser var en ny restaurang och att Oscar fick prova att surfa. Vad vi gör i morgon vet vi inte ännu...