Hikkaduwa - en lugn semesterdag

Janne på Hikkaduwa Beach

Vi befinner oss i Hikkaduwa på Sri Lanka. Igår tittade vi på de sevärdheter som finns i Hikkaduwa. Idag ska det bli lite lugnar tempo.

Oscar vill träna så efter frukost tar vi en tuk-tuk till det gym han har hittat att det finns inne i Hikkaduwa. Vi tittade till gymmet redan igår så han visste att han ville träna där. Inte världens bästa gym men ändå ett fullt fungerande gym, ingen AC men med fläktar i taket.

Janne och jag lämnar Oscar på gymmet och går rakt över gatan och ner på stranden. Hikkaduwa Beach är väldigt befolkad och revet som vi vet finns verkar vara lättillgängligt. Hit måste vi åka en dag för att bada och snorkla. Just idag har vi inga badkläder med oss.

Vi går vidare norrut på stranden och hittar en restaurang/bar. Här sätter vi oss, med fin utsikt över havet och varsin dricka. Vi sitter här cirka en timme och väntar på att Oscar ska träna färdigt. Vi har bestämt tid men Oscar och när  tiden närmar sig går vi tillbaka till gymmet.


Här sitter vi och väntar på Oscar
Hikkaduwa Beach




Jodå, Oscar är stor nog att klara av att åka hem själv men i den här kaotiska trafiken vill vi inte lämna honom. Om något händer honom i trafiken, vet ingen vem han är och vi vet inte var han finns. Så vi håller oss tillsammans.


Bussarna är livsfarliga
Hemma på Narigama Beach


En väg med kaotisk trafik går genom staden. Vägen är full av tuk-tuk, som lever i en farlig värld men de är lugna, fridfulla och kör som folk. Här finns också bilar, alldeles vanliga bilar, som kör alldeles för fort på denna smala väg. Värst av allt är bussarna. De tutar och trampar gasen i botten. De kör som idioter. När det kommer en buss så håller man sig undan.

Lunch på stranden - Joint blir en favoritplats
Solnedgång från balkongen




När familjen är samlad åker vi tuk-tuk tillbaka till hotellet på Narigama Beach. Vi äter lunch på stranden, på ett ställe som heter Joint, ligger cirka 100 meter från vårt hotell och gör lätt anspråk på att bli en favorit för framtida luncher.

På eftermiddagen är vi hemma vid poolen och i havet. Solnedgången ser vi från balkongen.

Middag på stadens bästa pizzeria
På kvällen åker vi tuk-tuk igen för att besöka restaurangen som sägs göra stadens bästa pizzor. 

Här blir det middag, pizza så klart. På kvällen spelar vi kort på balkongen en stund. Så mycket mer händer inte, precis som planerat hade vi en lugn semesterdag.

I morgon ska vi fortsätta upptäcka Hikkaduwa. Då ska vi på söndagsmarknad...