Framme i Zell am See - i morgon börjar äventyret

Lunch på Frankfurts flygplats

Den här gången ska vi resa till Zell am See i Österrike. Syftet med resan är att göra något vi inte brukar göra. Vi ska promenera upp i bergen, i bästa fall åka skidor på glaciären på 3029 meters höjd och helst av allt bada i Zellersjön.  Vi har stora förhoppningar om en bra resa till Österrike.

Vi ska åka med Lufthansa redan klockan 06:15 på morgonen men blir ombokade till ett plan klockan 13:15. Vi har fått veta det i ett sms från Lufthansa. Den enda anledningen till att vi har bokat planet redan klockan sex på morgonen är att det var en billigare flight. Beskedet att vi ska resa senare på dagen gör inget alls. Vi ställer om våra väckarklockor och somnar gott.

Vid 13:15 flyger vi med Lufthansa mot Frankfurt. På Frankfurts flygplats hinner vi få i oss lite lunch, gulaschsoppa, innan vi kliver på nästa plan, en flight med Austrian Airlines, som ska ta oss till Salzburg.

Framme i Salzburg väljer vi att åka taxi till Zell am See för en kostnad på 140 Euro. Vi tycker att det är rätt dyrt men att vänta på bussen som ska gå om cirka två timmar känns inte intressant. Resan med taxibilen tar cirka en timme och tjugo minuter. Fascinerande nog åker vi genom en liten bit av södra Tyskland för att komma till Zell am See.

Vi har hyrt en lägenhet som ligger alldeles vid kabinbanan CityXpress. Vi ska bo där en vecka. När vi kommer fram packar vi upp lite och gör oss lite hemmastadda i lägenheten. Vi har inga större planer för kvällen annat än att äta middag ute på stan och sen köpa med oss lite frukost hem.

Bild från taxifönstret - nu i Tyskland
Väntar på första middagen i Zell am See

Det visar sig att vi har mindre än fem minuters promenad för att komma till stadens centrum. Här finns turister och ett flertal restauranger och vi hittar några mataffärer. Här finns ett litet torg och en kyrka så vi kan ana att vi hamnat i stadens centrum, det verkar litet men ändå rätt mysig och vi vet att sjön Zeller måste ligga jättenära. Vi är hungriga så vi tar ingen längre promenad idag. Vi sätter oss istället på en av restaurangerna nära kyrkan, en indisk restaurang en trappa upp och utomhus.

Efter middagen visar det sig att mataffärerna har stängt så vi går hem utan att ha köpt frukost. Hemma i lägenheten tar vi det bara lugnt och planerar morgondagen. Vi trivs redan i lagenheten som har ett sovrum som Oscar lägger beslag på och Janne och jag har ett allrum med bäddsoffa,
balkongen och köket.

Kyrkan vid torget i stadens centrum
Kyrkan från gatan på andra sidan

Första intrycket av Zell am See är gott och vår vecka här kan nog bli jättebra. Utanför vår balkong har vi bergen och kabinbanan CityXpress. I morgon tänker vi börja vårt äventyr här i Zell am See med att ta kabinbanan upp för att se vad som händer där uppe.