Välkända och vackra Tylösand - 7 kilometer sandstrand

Tylösand - 7 km sandstrand
Idag tar vi bilen från huset i Mellbystrand och kör till Halmstad. Åker bara igenom Halmstad och vidare mot Tylösand, förmodligen en av Sveriges mest kända stränder.

Vi tar en kortare promenad på stranden och även idag är det för kallt för att bada. Solen skiner men det är kallt. Tylösand visade sig helt väntat vara en jättefin sandstrand och om man googlar får man veta att den är 7 kilometer lång. Mellbystrand, där vi hyr vårt  hus har Sveriges längsta sandstrand och den är 12 kilometer lång, bara som en jämförelse.

Vi har parkerat bilen alldeles vid Hotel Tylösand så självklart hamnar vi vid restaurangerna däromkring när det blir dags att äta lunch. Det finns några olika restauranger men vi hamnade på Bettans Bar. Här fanns mest barmat men helt ok och vi satt så vi hade utsikt över stranden. Jättekul att äntligen få besöka denna plats som varit ett önskemål rätt länge.

Som kuriosa kan nämnas att mineralvattnet vi valde till lunch hade etikett med texten "Sommartider hej hej". Det var lite kul tyckte vi alla.

Janne vid Tylösand
Mineralvatten på Bettans Bar


När vi lämnar Tylösand tar vi en omväg för att åka förbi Per Gessles hus. Vi ser ingenting av huset men vi hade turen att se en Rolls Royce lämna huset. Att det var Per Gessles bil är rätt säkert men vi tror inte det var han som körde eftersom vi visste att han förmodligen befann sig i Stockholm för att delta i Allsång på Skansen. Det var ändå kul att se bilen.

Efter att ha gjort några små ärenden i Halmstads shoppingkvarter kör vi tillbaka mot Mellbystrand. I kväll ska vi äta middag i Båstad.