Oscar kör flygsimulator och vi tittar till Koenigsegg

Oscar kör flygsimulator - Draken
Nu har det blivit vår tredje dag här i Mellbystrand och idag har vi besökt Osbecks bokskogar och kört lite vilse för att komma till Ängelholm där vi ska ska besöka Ängelholms flygmuseum.

En äldre flygengagerad man står i kassan och tar emot oss och andra besökare. 

Vill minnas att inträdet inte alls var särskilt högt utan fullt rimligt för en familj att betala. Länk till Ängelholms Flygmuseum. Redan när vi betalade inträdet hade Oscar bestämt att han vill köra en flygsimulator. Det finns tre simulator, en för barn och två för vuxna. Oscar ska flyga Draken i vad det kallade F10 Simulatorn. 

Vi får veta att simulatorn är ledig just nu så vi går raka vägen dit. Oscar får lite instruktioner alldeles i början men sen klarar han av att flyga Draken alldeles av sig själv. 

Han lyfte planet från Ängelholms flygplats och landade en stund senare helt felfritt i Köpenhamn. Han gjorde en väldigt seriös flygning och var otroligt fokuserad. Det var en lysande flyginsats. Så klart tyckte han att det var roligt att flyga simulator.

Efter flygturen i simulatorn tittar vi runt i museet. Det finns massor av intressanta saker för den som är intresserad av flyg och flyghistoria. Vi var på museet cirka en och en halv timme och det är alldeles lagom länge.

Oscar i en katapultstol
Oscar i ett Drakenplan


Alldeles bredvid Ängelholms flygmuseum finns en sak till som är väldigt spännande. Koenigsegg har sitt kontor och troligen även tillverkningen. Vi ringde på dörren till kontoret. En tjej kom och öppnade. Vi frågade om det var möjligt att komma in och få titta på någon bil. Det fick vi inte, men vi fick veta att vi var välkomna om vi beställer tid först. Tror inte att vi kommer att beställa någon tid men det stod i alla fall en Koenigsegg precis innanför den glasdörr vi ringde på. Vi fick i alla fall se en Koenigsegg även om det var lite på håll. Det är riktigt fina bilar.

Vi åker in mot Ängelholm igen och stannar till på McDonalds´ för att äta lunch. Efter lunchen åker bilen tillbaka mot Mellbystrand. Oscar vill vara i huset så Janne och jag går en promenad för att titta till den närmaste restaurangen från vårt hus. Kanske kan vi äta ute där någon kväll.

Restaurangen vi tittade till kändes inte tillräckligt intressant så vi äter hemma på kvällen.

Viggen - ett av flygplanen på museet
Besökt på Koenigsegg


Dagens utflykt har varit jättetrevlig och vi har alla upplevt någonting nytt. Nu har vi haft två dagar med utflykter så i morgon stannar vi hemma i Mellbystrand. Eftersom det är här vi bor så vill vi även upptäcka vårt närområde och kanske Laholms Centrum.