Snorkelutflykt från Koh Lanta

Hamnen på Phi Phi Don

Idag ska vi göra en snorklingsutflykt. Vi befinner oss på Koh Lanta och utflykten ska gå till Bamboo Island och Phi Phi Island. Vi har gjort utflykten vid flera tillfällen. Idag väljer vi att göra utflykten för att vi vill att även Linn, som är med på denna resa, ska få  möjlighet att snorkla och se Phi Phi Island.

Utflykten börjar med att vi blir upphämtade i bilar och transporterade till Long Beach för därifrån ska båtarna gå idag. Kanske är det något nytt de börjat med, tidvattenfråga eller så beror det på vädret.

Vädret är inte det bästa idag. Det är mulet och det är höga vågor när vi kliver ombord på båten. Vi får veta att de kommer att göra om utflykten lite, istället för tre platser att snorkla på så kommer vi bara att få snorkla på ett enda ställe. Lite trist kan tyckas men de som sköter utflykten vet vad det håller på med så det är inte mycket att ifrågasätta. Det är inte ens säkert att vi kan lägga till vid Bamboo Island. Det får vi ta ställning till senare.

Färden till Phi Phi Island är allt annat än lugn. Oscar och Linn sitter längs fram i båten hela tiden och verkar tycka det är roligt. Jag väljer att sitta inne i båten för att slippa flyga upp en halvmeter varje gång vi åker över en våg. Inne i båten är det två som spyr och hur många som mår illa vet jag inte, men vi fyra i vårt sällskap mår bra hela vägen.

Oscar och Linn snorklar
Maya Bay
- känd från filmen The Beach

Vi börjar med att stanna till vid Phi Phi Island där vi får gå omkring cirka en timme på egen hand. Oscar och Linn får gå själva. Oscar har varit på Phi Phi tidigare och vi litar på att han hittar och att de kommer att vara på plats om en timme. Janne och jag går omkring en stund mest för att se vad som har hänt sedan sist. Det har börjat regna nu så Janne och jag sätter oss under tak och tar en öl istället.

Lunch på Bamboo Island
Stranden på Bamboo Island

Alla är på plats igen och båten åker vidare. Nu är det dags för snorkling. Inte mycket mer att säga om det än att det var de gamla vanliga fiskarna, ingen hade något särskilt att berätta om sin snorkling. För Linn var upplevelsen lite ny och hon snorklade med lätt skräckblandad förtjusning. Det var roligt men lite läskigt för att det var så mycket fiskar.

Båten åker sen vidare till den lilla ön, Phi Phi Ley och lägger till vid Maya Bay. Här spelades filmen "The Beach" med Leonardo di Caprio in och i filmen är det en helt öde plats. Idag är det minst sagt öde. Det har blivit en plats som är totalt hysteriskt med folk. Om man tar bort alla människor så är det ändå en väldigt vacker plats, precis som den stora ön, Phi Phi Island Don.

Phi Phi Island från Koh Lanta
Det har slutat regna och vågorna på havet har lugnat sig. Nu åker vi vidare till Bamboo Island för att äta lunch. Lunchen på de här utflykterna är lika fantastisk som vanligt. Det är ingen märkvärdig mat men det fascinerande är att de får med sig mat som passar alla och att de kan hålla maten varm. Det är samma mat på varenda utflykt, varenda gång. Ris, kyckling, massaman utan nötter, grönsakswok, ananas och vattenmelon.

Vi stannar på Bamboo Island runt 1 1/2 timme så vi har gott om tid på oss att bada och sola. När vi lämnar Bamboo Island åker vi tillbaka mot Koh Lanta. Den här gången lägger vi till längs söderut på Klong Dao, på grund av blåst eller lågvatten vet jag inte men när vi lägger till står bilar och väntar på oss. Bilar som ska köra oss turister till våra hotell.

Hemma igen sitter vi en stund på stranden och kollar in dagens solnedgång bakom Phi Phi Island. På kvällen går vi ut på stranden igen och äter middag.