På påskafton kör vi äggroulette

Janne på Easy Bar vid lunch
Vi befinner oss på Koh Lanta och det är påskafton. När vi vaknar visar det sig att påskharen har varit här. Han har lagt massor av choklad i kylskåpet. Det var smart av honom att lägga det i kylskåpet annars hade det bara blivit mos av allting i värmen.

Oscar har ont i öronen när han vaknar så dagen börjar med ett läkarbesök på den lilla vårdcentralen i Saladan. Han får några olika mediciner som han ska äta några dagar och några örondroppar.

Sen blir det stranden som vanligt. Vi äter lunch på Easy Bar, alldeles vid havet och med fötterna i sanden och i skuggan av ett stort träd.

Sen är vi på stranden hela dagen och inget särskilt händer. Ungdomarna vill shoppa lite så vi åker in till Saladan mot kvällningen. De shoppar. Janne och jag sätter oss och tar en öl på en restaurang på bryggorna. När ungdomarna shoppat klart kommer de till samma restaurang och vi äter middag tillsammans.

Sen tar vi tuk-tuk hem igen och genomför dagens viktigaste. Det är ju påsk och lite påskfirande ska vi väl ändå ha. Vi spelar äggroulette.

Linn ska strax slå sitt
ägg mot pannan
Janne med sitt okokta ägg

Janne hämtar ut fyra ägg från kylskåpet i huset. Tre av äggen har han kokat och ett av äggen är okokt. Vi tar ut dem på gatan för att inte kladda ner hemma. Varje person tar ett ägg och vi ska knäcka dem mot pannan. Äckligt och kladdigt kan det bli och ingen vill förlora. Det blir en trevlig och en kul påsklek som avslutning på påskaftonen. Janne själv blir den som blir förloraren och får det okokta ägget.