Firar Songkran i Saladan, Koh Lanta

Lunch på bryggorna i Saladan
Vi befinner oss på Koh Lanta i Thailand och idag har det blivit dags för det sedvanliga firandet av SongKran, det thailändska nyåret och vattenkrig.

Vi börjar som vanligt dagen på verandan med vår egen frukostbuffé. Sen är ungdomarna för sig och Janne och jag går till stranden. Strax före lunch strålar vi samma hemma i huset igen.

Vi går beväpnade ut på huvudgatan och redan där är vattenkriget i full gång. Vi är där för att fixa en tuk-tuk eller bil som kan köra oss till Saladan. Vi hittar snart en tuk-tuk och den blöta färden mot Saladan börjar. Vi har inte åkt långt förrän vi blir anfallna av thailändare med vattenslangar riktade mot vår tuk-tuk. Vi försvarar oss så gått det går med vatten vi har i våra vattenflaskor.

Inne i Saladan är krigen i gång. Som vanligt mycket turister men thailändarna som har bilar har övertaget. De fyller stora tankar som de har på lastbilsflaken, man har inte en chans. Man har inte chans att inte bli blöt om man deltar i kriget.

Vi tar paus och äter lunch på en av restaurangerna med stolpar ner i vattnet. Efter lunchen går vi ut i kriget igen. Runt klockan tre på eftermiddagen börjar det lugna sig och vi tar en tuk-tuk hem till huset igen.

Vattenkrig i Saladan
Krabbspår i sanden


Eftermiddagen tillbringar ungdomarna tillsammans och Janne och jag går till stranden. Vi badar och beundrar alla spår efter strandkrabborna som syns nu när tidvattnet har dragit sig tillbaka.