En mörk kväll på Koh Lanta som vi kommer att minnas

Janne på verandan i hus A7
Idag är vår sista hela dag här på Koh Lanta. Vi börjar som vanligt dagen med vår egen lilla frukostbuffé på verandan i hus A7. Vi ha hyrt ett av husen bakom Southern Lanta Resort på stranden Klong Dao.

Vi tar det lugnt på förmiddagen på stranden och vid lunch sätter vi oss på en tuk-tuk. Idag är målet att äta lunch på Moon Walk Bar på Long Beach, en av våra favoritrestauranger på ön.

Vi ber tuk-tuken köra oss fram till Moon Walk Bar, nästan så långt söderut man kan komma på Long Beach. Föraren vet inte riktigt var det ligger men vi ber honom stanna på huvudgatan när vi känner igen oss och så går vi sista biten.

Framme vid Moon Walk Bar börjar vi med att leta efter den lilla svarta fågeln som alltid suttit där i en bur. Den lilla fågeln som kan prata, men den finns inte där längre. Janne frågar personalen på restaurangen och får veta att fågeln inte finns längre. De hade hittat den död en morgon. Sorligt!

Vi slår oss sen ner vi ett bord på restaurangen och äter lunch. Vi tycker fortfarande lika mycket om restaurangen. Restaurangen ligger på stranden men ändå högre upp än stranden och trots det så kan man sitta här med fötterna i sanden. Precis som vi vill att det ska vara.

Efter lunch går vi en bit längs stranden norrut innan vi går in i en park där vi hittar en tuk tuk som kör oss hem till huset igen. Hemma är vi på stranden en stund innan tills det blir dags att tänka på middag.

Long Beach -
utsikt från Moon Walk Bar
Lunch på Moon Walk Bar



På kvällen tar vi en tuk tuk in till Saladan. Vi vill äta på Old House för det har vi ännu inte gjort. Även Old House är en av våra favoritrestauranger. Vi sätter oss till bords och gör vår beställning.

På gatan utanför restaurangen blir det mörkare och mörkare och det är inte bara natten som är i antågande utan ett ordentligt regn och åskväder. Vi äter vår mat och vi hör åskan på håll men snart hällregnar det utanför. Det är ett sådant där riktigt häftigt tropiskt regn.

Vi har ätit klart så vi betalar och då smäller det till ordentligt. Åskan är alldeles ovanför oss. Det blir becksvart ute på gatan och i restaurangen. Det blev en liten upplevelse vi aldrig varit med om tidigare. Där sitter vi mysigt inregnade på restaurangen, i beckmörker och har väldigt långt till en tuk tuk.

Strömavbrott i Saladan
Från en tuk tuk i hällregn
och beckmörker

Men så klart i Thailand löser sig det mest. Restaurangen har så klart oljelampor som ställdes fram på vårt bort och strax därefter börjar även tuk-tuk åka på gatan utanför (vilken de inte gör i normala fall). Vi får gå ut i ösregnet och blir upplockade precis utanför restaurangen. Vi blir körda genom ett becksvart Saladan i hällregn. En liten mysig upplevelse vi kommer att minnas.

Strax är vi hemma i huset och kryper till kojs för sista gången på den här thailandsresan. I morgon ska vi resa hem till Sverige igen.