På äventyr i New York - första stopp blir Times Square

Times Square i regn
Idag har vi landat i New York. Janne har varit här tidigare men aldrig som turist. Susanne har varit i USA men aldrig i New York och för Oscar är både USA och New York helt nytt. Den här resan är nog den första resa som Oscar har fått bestämma. Det var Oscar som ville till New York och vi andra i familjen hade väl inget emot det, så New York blev det.

Vi flög SAS och hade köpt upp oss till SAS Plus på ditresan och vad lyxigt det kändes. Vi hade tillgång till loungen på Arlanda, vi hade gott om sittutrymme på planet och gratis WiFi. Det var första gången vi kostade på oss att flyga lite finare och det är absolut inte den sista. Tack SAS för det.

Vi landade i ett regnigt New York, på flygplatsen Newark. Vi letade reda på Expressbussen strax utanför terminalen där vi landade. Expressbussen till Manhattan hade vi lästa att den stannade på tre platser, bland annat vid Bryant Park. Vi har bokat sex nätter på Residence Inn New York Manhattan/Times Square och kommer vi bara av vid Bryant Park ska vi nog hitta hotellet.

Hotellet ligger ett stenkast från Bryant Park så vi är strax där, checkar in och kollar rummet. Det är ett fint rum på 19:e våningen och här ska vi sannolikt komma att trivas så nu det var bara att börja göra New York. Vi går ut från hotellet så fort vi bara är klara, lika bra att komma ut innan jetlagen slår till. Vi har inte räknat med att hinna särskilt mycket alls.

Times Square åt ett håll
Times Square åt ett annat håll

Det regnar fortfarande när vi kommer ut men vi börjar gå mot Times Sqaure, Det visar sig vara betydligt närmare än vi anat och det tar oss inte mer än fem minuter att komma dit. Sen står vi en stund bland alla människor och alla neonskyltar och bara fotograferar och fascineras. Det är lite coolt att befinna sig på en av världens kanske mest kända platser. Neonskyltarna finns där och massor av människor är ute och går i regnet.

Vi behöver mat så vi går in på McDonalds´, mest för att få det avklarat. Nu ska vi inte äta på McDonalds´ mer på den här veckan. Det är lätt att tro att det är kaotiskt med folk på den här restaurangen men inte var inte värre än i Stockholm, mycket folk men inte kaotiskt.

Blixten i Disneybutiken
Chrystler Buildning på håll

Det mest fascinerande på restaurangen är att utanför fönstret där vi sitter finns stora neonskyltar som lyser upp den regniga kvällen så mycket att man undrar om det är dagsljus ute. Även när man kommer ut från restaurangen tar det någon sekund innan man inser att det inte alls är ljust ute utan det är neonskyltar som lyser upp i kvällsmörkret.

Vi går in på Disneybutiken och tittar. En imponerande butik i två våningar. Mest imponerande är väl det stora utbudet. Du kan bland annat köpa varenda bil ur filmen Bilar, bara för att nämna något. Susanne är både glad och ledsen över att inte ha något litet barn att handla till för det hade varit lätt att köpa en hel del kul grejer i butiken.

Susanne på Heartland Brewery
Susanne och Oscar och julbelysning

Vi går ut igen från butiken och åter igen tar det någon sekund innan vi inser att det faktiskt är mörkt ute. Janne föreslår att vi ska besöka puben Heartland Brewery, en pub han har besökt tidigare. Den ligger på en tvärgata till Times Square. Vi går dit för att ta en öl innan det blir dags att gå hem och sova och för att komma bort från regnet en stund.

När vi går mot hotellet igen och ser vi Chrystler Building på håll. Vi tror att vi ska hem men framför hotellet bestämmer vi oss för att fortsätta promenaden söderut så det gör vi, bara för att vi kan. Det mesta av julskyltningen har vi nog missat men vi går i alla fall förbi entrén till ett varuhus med massor av julbelysning. Vi går runt något eller några kvarter innan vi går tillbaka till hotellet igen.

Vi är så nöjda med dagen, flugit fint med SAS, fått ett bra hotellrum med perfekt läge. Vi packar upp och sen sover vi. I morgon börjar äventyret i New York.