En kort promenad genom Central Park

En papegoja på Central Park Zoo
Vi befinner oss i New York. Vi kom igår och idag är vår första hela dag. Vi har gått  Femte Avenyn från Bryant Park och nu kommit fram till Central Park. Det ingår inte i vår grundplan att vi ska göra Central Park idag men nu är framme i parkens sydöstra hörn och det är väl lika bra att gå in i parken.

Vi kommer ganska snart till Central Park Zoo. Vi hade läst att Central Park Zoo inte alls är så mycket att se men eftersom vi sett filmen Madagaskar vill vi gå in där och titta. Det är ett litet zoo och särskilt mycket djur finns det inte.  Några djur från filmen Madagaskar finns inte. Mest spännande är den tropiska delen med fåglar. Hela besöket på zoo avslutar vi med en fyrdimensionell film och den var rätt trevlig.

Vi går ut från zoo och går mot "The Mall and Literary Walk". En lång, spikrak och bred allé, en promenadväg som man sett på film miljoner gånger i olika sammanhang. Det är många som promenerar här i det just idag vackra solskenet. Längs promenadvägen säljs korv, drickor och konst. Vi köper oss varsin stödkorv för det verkar dröja tills vi hittar ett ställe att äta en riktig lunch.


The Mall and Literary Walk
Boat House bakom träden


Bow Brigdge
Vy i Central Park


Vi följer The Mall hela vägen fram till Bethesda Fountain. Nu har vi kommit fram till några av sjöarna i Central Park. Här ser vi Boat House, den välkända restaurangen, på håll. Istället för att gå mot restaurangen går vi åt andra hållet. Vi ska mot Bow Bridge och sen Strawberry Fields.

Bow Bridge är ingenting annat än en bro som tar dig över sjön till norra sidan. Vi följer sjön på den södra sidan så vi går aldrig över bron. Stannar och tar några foton på bron sen går vi vidare.

Strawberry Fields
Strawberry Fields ligger i den västra delen av Central Park, alldeles vid byggnaden Dakota Buildning. John Lennon bodde i Dakota Building och sköts alldeles utanför sitt hem. Strawberry Fields är en minnesplats för John Lennon och i marken finns en sten med texten "Imagine". Framme vid platsen är det fullt av turister och någon gitarrist sitter på en bänk och spelar Imagine.

Det var roligt och trevligt att promenera genom Central Park men ärligt talat så är det ingen stor del av parken som vi har sett. Vi missade platsen där man åker skidskor trots att vi var alldeles i närheten, men i övrigt fick vi väl med alla sakerna vi ville se. Central Park är väl annars värd en egen hel dag att gå omkring.

Vi hade jättetur med vädret, solen sken och det var väl någon plusgrad. Vi väljer i alla fall att lämna parken efter att ha sett Strawberry Fields. Först ska vi titta på Dakota Buildning och därefter fortsätter  vår New York promenad söderut...