Dagens slutar på 22 000 steg på Manhattan

Porten till Dakota Building

Vi kom till New York igår mot kvällningen. Idag är vår första hela dag. Vi har gått från Bryant Park norrut fram till Central Park. Vi har gjort en kortare promenad genom Central Park och avslutat parken vid Strawberry Fields.
Nu går vi ut till Dakota Buildning. 

Dakota Buildning är huset där John Lennon bodde och alldeles utanför huset blev han mördad. Det enda vi gör här är att titta på huset och konstatera att det var här det hände. Just här på platsen finns inga minnesmärken och huset är bevakat så det går inte att gå in i huset. 

Vi fortsätter vår promenad söderut längs Central Parks västra sida. Här finns ingenting annat än påkostade byggnader och bostadshus där man kan ana att det bor människor med väldigt goda inkomster. Vårt nästa mål är att hitta någonstans att äta. 

Vi är snart framme vid Columbus Circle, i den sydvästra änden av Central Park. Här tar avenyerna och de numrerade gatorna vid igen. Vi har kommit på att vi läst om en bra pizzeria i området så vi söker upp Mariella Pizza. Ett litet krypin, typ hål i väggen men mat fanns det. Det hade gått att äta precis vad som helst. Oscar väljer pizza och Janne och Susanne väljer varsin lite annorlunda sallad. 

Trots att det var en väldigt liten restaurang så fanns det gratis WiFi. Vi blev därför sittande där en stund och passade på att Facetima hem till Sverige.

Det hade blivit en sen lunch och när vi lämnar Mariella Pizza är klockan närmare 16:30. Vi befinner oss långt norrut på åttonde avenyn och nu tror vi att vi ska hemåt. Vi svänger in på Broadway och fortsätter söder ut. Snart känner vi igen oss. Vi är vi Times Square. 

Lunch på Mariella Pizza
Susanne på Times Square

Nu har vi väldigt nära vårt hotell men vi väljer att fortsätta söderut. Snart är vi framme vid Madison Square Garden. Vi har kollat och vet att det finns ingen New York Rangers match den här veckan så vi nöjer oss med att titta på byggnaden utifrån (Janne har varit på Basket här tidigare). 

Vi går 33:e gatan västerut. Nästa mål är B&H. Syftet med att gå dit är för att vi tror att butiken intresserar Oscar. När vi hittat fram och gått in i butiken bestämmer vi en tid när vi ska gå därifrån, med risk att vi blir kvar hela natten annars. Det finns hur mycket prylar som helst och butiken är stor.

Oscar på B & H
Madison Square Garden






Butiken har två våningar och här finns i princip allt gällande TV, kameror, ljudanläggningar, dj-prylar, högtalare, hörlurar och en hel del annat inom tekniken. Jag, Susanne, kommer alltid att minnas att det var här jag såg den första tunnaste TV jag någonsin sett. Märket var LG och skärmen var inte tjockare än en Iphone, imponerande. 

Oscar stod en stund och bland hörlurar var glad över att det fanns ett par riktigt bra och tokdyra hörlurar han läst om och att han kunde prova dem. Jag tror dock inte att han var så imponerad av ljudet som han trodde de skulle vara för det priset. Vi var i butiken runt en timme, men vi köpte inget.

Nu är vi trötta, framför allt i benen. Nu är det middag som gäller och sen får det vara slut på dagen. För att komma hemåt går vi lite nya gator för att se något nytt igen. Bland annat passerar vi varuhuset Macy´s och vi ser ett upplyst Empire State Buildning på håll. När vi nått 6:e avenyn och snart är  hemma igen ser vi en restaurang där vi bestämmer oss för att äta. 

Empire State Buildning
Hamburgare till alla

Det blir hamburgare för hela familjen, en god middag som vi alla är nöjda med. Nu har vi bara några hundra meter hem till hotellet. Hemma på hotellet somnar vi rätt fort, fortfarande lätt jetlagade men framför allt trötta efter dagens långa promenad. 

Vi har verkligen sett massor av New York allra redan. Totalt har vi idag gått cirka 22 000 steg och det är fullt förståeligt att vi är trötta i benen.  Innan vi somnar bokar biljetter på Internet till One World Trade, Manhattans högsta hus. Vi ska vara där i morgon klockan 11:00.