En lite annorlunda men helt vanlig dag på Klong Dao

Fina tuppen vid Friendly Restaurant
 Idag har vi bara varit på DR Lanta, resortet där vi bor. Vi har hållit oss vid poolen eller på stranden. Vi har trots det gjort två helt nya saker, men ingen av dem var säkert dramatisk eller spännande, bara två lugna sköna upplevelser. 

Vid lunch gick vi ut på gatan bakom DR Lanta Resort. Det är ett stort äventyr och en ny värld har öppnat sig för oss. Vi har aldrig tidigare har bott så här långt norrut på Klong Dao och därför har vi inte känt till att det finns restauranger på gatan bakom de hotellen på den norra delen av stranden.

Idag är vi i alla fall modiga och vågade oss på något nytt, vilket inte är direkt ovanligt, men eftersom vi varit på Koh Lanta så många gånger så finns det inte så mycket nytt att upptäcka. Den här gatan bakom hotellen är ändå en stor upptäckt. Det finns fler restauranger här som vi ska prova senare.

Vi går till den närmaste restaurangen, Friendly Restaruant. Det är en liten fin restaurang, vi fick bra mat och en tupp som roade oss med att springa runt i trädgården. Vi tyckte om Friendly Restaurant och vi kommer säkert att gå dit igen. Det var skönt att lämna stranden en stund utan att göra för stor grej av det. Vi gick dit med våra vanliga småblöta badkläder på oss och strax efter lunchen går vi tillbaka till poolen och stranden igen.

När tiden för solnedgången närmar sig gör vi nästa nya grej. Vi slår oss ner i varsin solstol vid Mokanda Bar. Mokanda Bar ligger max femtio meter från vårt resort. Den här baren har nog funnits länge men vi har aldrig hamnat här tidigare. Här sitter vi med varsin drink och fötterna i sanden när solen sjunker ner i havet. En perfekt avslutning på en riktigt lugn och skön dag.

Mokanda Bar vid solnedgången
Janne äter middag på Veed View





På kvällen, när solen är borta, går vi ut på stranden och går söderut. Vi stannar till vid Veed View. Oscar har blivit lovad pizza. Det är ett ställe vi har gillat tidigare för bland annat eftermiddagsdrinkar men ikväll känns det stökigt. De verkar inte riktigt ha koll på gäster och mat, men det kan ha varit en tillfällighet.

Efter middagen går vi hemåt igen, barfota i sanden, precis som det ska vara. Det har varit en ovanlig men ändå helt vanlig dag på Klong Dao. I morgon blir det en ny dag och vi ska göra en utflykt igen. Vi ska till Kianting Bay, stranden där bland annat lyxresortet Pimalai finns.