Mycket folk men ändå lugnt i Okrug Gornji

Strandpromenaden
Vi befinner oss på en ön i strax söder om staden Trogir och bor i ett samhälle som heter Okrug Gornji. Idag har vi bestämt oss för att bara ta det lugnt, sola och bada eftersom det är sista hela dagen på vår semester här i Kroatien.

Vädret har inte varit det bästa sedan vi kom hit men i dag lyser solen från en klarblå himmel. Det blir en toppendag på stranden. På kvällen äter vi på ännu en bra restaurang vid strandens ena ände, där alla riktiga restauranger ligger.

Det har hunnit bli ganska sent när vi går mot restaurangen och solen är redan på väg ner. Det måste vara Kroatiens finaste solnedgång just i kväll.

 Just idag känns det som om vi skulle kunna komma tillbaka till Okrug Gornji många gånger till. Det är ganska mycket människor på den långa men smala stranden men det är ändå en lugn och avslappnad plats. Man kan sitta med sin drink på någon av strandbarerna, titta ut över havet utan att något stör.

Vill man bada är havet klarblått och det bästa av allt är att det är inte mer än trettio minuter till flygplatsen, väl där kommer vi att vara hemma på några timmar. Vi ser flygplanen som flyger in för landning eller de som just har startat, precis som vi gör hemma och vi gillar det. Så klart trivs vi för att vi har vår fina lägenhet också.

I morgon ska vi åka hem till Sverige. Det här är vår tredje resa till Kroatien och även den här gången kommer vi att komma tillbaka igen. Det finns så många platser vi kan besöka.

Restauranghörnet i Okrug Gornji
Solnedgång i Okrug Gornji

Staden Split gillar vi även i år. Öarna Bol och Hvar är jättefina. Okrug Gornji är toppen som ett snabbt stopp i väntan på hemresa eller varför inte som en weekendresa. Trogir har en fin gammal stad. Dubrovnik har vi besökt tidigare och där är det jättefint. Den enda plats vi inte riktigt gillat är Makarska. Staden är jättefin men där var hysteriskt många människor, Vi gjorde ändå vår utflykt till Bosnien & Hercegovina därifrån så syftet med att besöka Makarska är avklarat.

Kroatien har blivit ett land där vi trivs och vi kommer att åka tillbaka många gång, kanske redan nästa sommar. Kroatien är ungefär som Italien fast mycket billigare. Nästa gång vi reser dit blir det troligen längre norrut så vi har möjligheten att resa in i landet Slovenien.