En trevlig bilresa i Dalarna är avslutad

Butiken med Leksand knäckebröd
Idag är det dags att åka hem igen. Vi har varit i Dalarna i fyra nätter nu. Vi började med en natt i Falun  och därefter har vi bott tre nätter i Rättvik, i en liten campingstuga på Siljansbadets camping.

Vi har haft jättetrevliga dagar här i Dalarna och hela resan har nog varit en av de bästa Sverigeresorna vi gjort. Det är otroligt fint här runt Siljan.

Vi hade mycket väl kunnat vara ute någon dag till på vår lilla roadtrip för vi har inte hunnit riktigt allt vi egentligen vill. Vi har valt bort Carl Larsson gården i Falun för att vi inte hann med det. Vi har valt bort Tällberg för att vi inte hann med det och vi har valt bort Leksands Sommarland för att det inte har varit tillräckligt varmt för att bada.

Att besöka Falu Koppargruva och att besöka Nusnäs och se tillverkningen av dalahästar har nog varit höjdpunkterna på resan. Två saker som vi absolut kan rekommendera andra att göra.

Idag kör vi så gott som raka vägen hem. Vi följer riksväg 70 som ska ta oss mot Stockholm. Alldeles bredvid vägen upptäcker vi i höjd med Leksand att det finns fabriksförsäljning av Leksands Bröd. Vi stannar till och går in i butiken och tittar. Janne köper med sig ett paket med knäckebröd.

Sen sätter vi oss i bilen igen och kör vidare. Någon timme senare blir det lunch på McDonalds´ i Enköping. Inte långt därefter kör bilen upp framför vårt hus. Vi är hemma. Årets Sverigeresa är slut och det har varit en riktigt trevlig Sverigeresa.