Våra bästa resor - Luang Prabang i Laos

Utsikt över Luang Prabang

Vi reste till Laos sommaren 2012. Vi besökte städerna Luang Prabang och huvudstaden Vientiane. Vi tyckte om båda städerna men framför allt tyckte vi om Luang Prabang.

Vi bodde på ett fint hotell och hade Mekongfloden alldeles utanför vårt hotell.

Luang Prabang är framför allt känd för sin gamla stad, som är ett av UNESCO:s världsarv, men hela staden var otroligt vacker där den låg inklämd bland bergen. 

På vissa listor nämns Luang Prabang som en av världens vackraste städer.

Vi gjorde en del historiska besök i den gamla staden. Vi tittade på Nationalmuseum där den numer avsatte kungafamiljen tidigare bodde. Ett museum som väl är ett måste om du kommer till Luang Prabang. Vi besökte även ett av alla wat som fanns i den gamla staden. Vi valde det som vi uppfattade som det viktigaste, Wat Xiang Tong där landets kungar tidigare krönets.


Vi ville åka lite på Mekongfloden också så vi valde att göra en båtutflykt för att komma till Buddahgrottorna, två stycken grottor fulla av Buddahbilder.

Staden var som sagt otroligt vacker och väldigt lugn. Människorna vara lugna och otroligt hjälpsamma. Visste exempelvis inte tuk-tuken vart man skulle så frågade dem sina kollegor och snart var flera personer inblandade i diskussionen om var exempelvis pizzerian låg.

Luang Prabang var en mycket vacker plats som vi varmt rekommenderar.