Utflykt till Koh Rok från Koh Lanta

Janne och Oscar ska på
utflykt till Koh Rok
Idag blir det en tidig frukost för hela familjen. Anledningen är att Oscar och Janne ska åka iväg på en dagsutflykt till ön Koh Rok. Utflyktsbåtarna samlas som vanligt längs Klong Dao stranden runt 08:30, så även idag.

Vi har varit på ön Koh Rock många gånger tidigare och det är otroligt fin snorkling, trots det är Susanne inte intresserad av att snorkla just där idag.

Janne och Oscar är däremot entusiastiska snorklare så för dem är denna snorklingsutflykt given även om vi gjort den förut.

Utflykten är precis lika bra som den brukar vara och även snorklingen. Båten stannar på några ställen för att turisterna ska få snorkla. Vid lunch lägger man till vid ön Koh Rok och en alldeles utmärkt buffé med ris och kyckling serveras av båtkillarna medans turisterna roar sig med annat. Efter lunch åker båten vidare till ytterligare några fina snorklingsplatser.

Vid halv fyra tiden på eftermiddagen kommer som vanligt alla utflyktsbåtarna tillbaka till stranden Klong Dao. Strax därefter är både Oscar och Janne är på plats igen på Klong Dao.

På väg mot Koh Rok
Lägger till vid Koh Rok för lunch
En av alla snorkelplatser
Någonstans i Andaman Sea

Oscar går till rummet och sätter sig vid sin dator. Det är ok idag att gå in så tidigt eftersom han trots allt varit ute precis hela dagen. Janne och Susanne sätter sig lite senare på stranden och tittar på solnedgången, som även idag blir riktigt fin. Vi har inte sett det många gånger tidigare men även idag går solen även idag ner i havet.

Solnedgång på Klong Dao
Solnedgång i havet

På kvällen tar vi oss till den lilla byn Saladan, vi ville vi äta på The Fat Pig. Där tänker de ha firmafest just i kväll så vi äter istället vår middag på Old House, ett av våra favoritställen i Saladan.

Senare på kvällen börjar Oscar må illa, men ingen vet anledningen. Ingen annan av oss mådde dåligt. 

Funderingarna om var vi ska tillbringa de tre nätterna vi ännu inte bokat går vidare, men vi har ett bra förslag.