Lunch på stranden Klong Kong

 

Janne vid stranden Klong Kong
Idag ska vi göra en utflykt till stranden Klong Kong. Vi tror att vi kan ha varit där någon gång för många år sedan, i regnigt väder, men det är tveksamt. Idag ska vi åka dit för att träffa en svensk familj som vi har träffat tidigare här i Thailand. Första gången träffades vi på Koh Lanta och senaste gången träffade vi dem i Krabi, strax före jul. Nu ska vi träffas för en lunch på Klong Kong, där de bor.

Vi stannar på vårt eget hotell fram tills det blir lunchdags och dags att åka till Klong Kong. Vi går till DR Lantas lilla taxistation och ordnar en bil. På plats finns en bil med flak. Vi hoppar upp på flaket och bilen kör iväg. Vi har bett bilen stanna längs norrut på Klong Kong. Syftet är att vi ska få en liten promenad innan vi är framme.

Stranden Klong Kong visar sig vara betydligt längre än vi trott så promenaden blir mer ansträngande än vi hade tänkt oss. Vi kommer i alla fall fram till familjen och lunchen i god tid. Efter att ha titta på deras rum går sätter vi os på en närbelägen restaurang. Vi stannar några timmar på Klong Kong, umgås med våra svenska vänner, äter lunch och badar.

Klong Kong längst upp i norr
Oscar på Klong Kong

När det blir dags att åka därifrån går vi ut på den stora huvudgatan, hittar en bil med flak igen som kör oss tillbaka till Klong Dao. Hemma på Klong Dao igen sitter vi en stund på stranden bara för att sola lite.

Tillbaka på rummet DR Lanta
På kvällen tar vi oss in till Saladan och lustigt nog går vi på den svenska familjen igen. Den här gången är det inte lika förvånande eftersom vi visste att de hade planer på att besöka Saladan på kvällen. Vi säger bara hej till dem och går vidare.

Vår familj går vidare mot restaurangerna nere vid havet. Restaurangerna som har pålar ner i havet. Vi äter på en restaurang vi kallar "Giraffen". Vi kallar den så för att det alltid funnits en giraff stående vid ingången.

Efter middagen är dagen slut, vi är trötta och tar en tuk tuk hem till DR Lanta igen. Vi går direkt hem till rummet och bara kopplar av. En trevlig och lite annorlunda dag är slut. I morgon blir det en alldeles vanlig dag igen.