Koh Lantas kanske bästa restaurang, Maladee

Kö utanför Maladee
Idag håller vi oss bara hemma på stranden Klong Dao, Koh Lanta. Våra bokade nätter på DR Lanta börjar ta slut och när de nätterna är över vet vi inte var vi ska sova eller rättare sagt var vi vill sova. Det är ett av "problemen" vi har börjat fundera över.

Lunchen äter vi på vad vi brukar kalla den indiska restaurangen på stranden. Man sitter på en veranda lite högt upp och tittar ut över stranden. Vi har alltid gillat det här stället, mycket för utsikten skull men även för matens skull. Man kan om man vill beställa indisk mat, vilket Janne och Susanne gör. 

Idag beställer Oscar en tacotallrik. Det är bara en förrätt, det vet han om men tacotallrik ska det vara. Tacotallriken kommer tillsammans med övrig mat. När maten är uppäten inser Oscar att det var lite för lite mat och han beställer en tallrik till. 

Efter att ha väntat ett bra tag inser vi att det är någonting med beställningen som inte fungerar. De verkar inte ha förstått att han vill ha en tallrik till. När vi frågar vad som har hänt har vi redan väntat en evinnerlig tid. Jodå maten kommer, säger de. 

Till slut kommer i alla fall hans andra tacotallrik och han får äta upp maten, trots att vi hade tröttnat på att vänta för länge sedan. Vad gör man inte för sitt barn som vill ha tacos?

Efter lunchen går vi längs stranden, tillbaka till vårt resort, DR Lanta, en promenad på cirka en kvart. Vi stannar vid poolen och på stranden. 

När solnedgången närmar sig sätter vi oss åter igen på vår nya favoritbar, Mokanda Bar, på stranden. Oscar går hem till sin dator på rummet. Han vet var vi sitter, han har sin iPhone och några hundra meter hem. Alla har det bra.

Under de veckor vi varit här har vi upptäckt, via Tripadvisor att en av Koh Lantas bättre restauranger ligger på gatan bakom hotellen precis där vi bor. Restaurangen heter Maladee. När vi åkt förbi där på kvällarna har vi sett att det är fullt av människor där. Ikväll vill vi äta middag där.

Trots att det inte alls är långt så tar vi en tuk tuk till restaurangen. Det är full men vi får gärna stå i kö och vänta, vilket vi bestämmer oss för att göra. Har aldrig varit med om att stå i kö för att äta på en restaurang i Thailand. 

Vi frågar om vi kan få varsin dricka och bara slå oss ner i något hörn av restaurangen och vänta. Det verkar vara ett ovanligt inslag i deras vardag, men vi får slå oss ner vid en tom bänk, som fungerar alldeles utmärkt som barbord. 

Restaurang Maladee -
bästa på Koh Lanta
Färskt svenskt godis
finns på Koh Lanta

Det tar tid men till slut får vi ett bord, alla beställer någon form av pasta och det är jättegott. 

När vi lämnar restaurangen tar vi en titt på hotellet mitt emot restaurangen. Kanske är det här vi ska bo de tre nätterna vi har kvar. Vi ber att få titta på något rum som är tomt för att kunna fatta ett beslut. Vi får titta på ett rum men trots att vi har en egen liten, med betoning på liten, pool är det inget som intresserar oss. Det är dessutom dyrt i förhållande till vad vi betalar där vi redan bor.

Vi går hemåt längs bilvägen, med våra iPhones som ficklampor. På vägen hem går vi in i den lilla butiken alldeles bakom Fritidsresornas Bamsehotell, Chada Beach Resort, Här köper vi på vad vi behöver. Susanne köper en liten påse svenskt godis. Godiser är så färskt att inte ens ICA affären hemma i Sverige kan konkurera. 

Hemma på rummet igen kopplar vi bara av. Det blir tidigt i säng för i morgon ska Oscar och Janne göra en snorkelutflykt till Koh Rok.