Koh Lanta, ett paradis trots allt

Färggrann drink på Mokanda Bar

De två senaste dagarna på Klong Dao har det inte hänt något som vi kommer att minnas. Kanske var vi till Saladan någon av de sista kvällarna annars har vi bara lunkat omkring på hotellet och längs stranden. När det är dags att avsluta semestern här på Koh Lanta gör vi det i alla fall med känsla. Vi gör allt det vi har tyckt om att göra, som en slags sammanfattning.

När solen går ner sitter vi på vår nya favoritbar, Mokanda Bar. Vi beställer färggranna drinkar för att så har det varit den här semestern.

Vi ser ännu en gång solen gå ner i havet. Det är inte vanligt att vi ser solen gå ner i havet men på den här semestern har det hänt ett flertal gånger.

Vi har haft enormt bra väder hela tiden, inte en endaste droppe regn har fallit över oss. Kanske är det anledningen till så många fina solnedgångar. De där skyfallen har vi annars ingenting emot, de är rätt häftiga. 

När solen gått ner och kvällen kommer promenerar vi ut på huvudgatan och äter på restaurang Sawasdee, en restaurang där vi ätit oräkneliga gånger tidigare. Vi väljer att äta här bara för att kunna säga hejdå till stället och ägaren om han finns på plats.

Det här är vår sista kväll på Koh Lanta för den här gången. Koh Lanta har blivit en plats där vi trivs och även Oscar har varit här så många många gånger under sin uppväxt att han har lärt sig att trivas här och känna igen sig. På många sätt är det ett andra hem som han kommer att minnas.

Avskedsmiddag på restaurang Sawasdee
Mokanda Bar vid solnedgången



När vi lämnar Koh Lanta den här gången tror vi att det kommer att dröja innan vi åker hit igen, men det finns så många skäl att resa hit att vi låter det vara osagt. Vi kan mycket väl hamna här nästa år igen. För ärligt talat, även om man kan tröttna på Koh Lanta mellan varven så är det ett litet paradis på många sätt. Solen skiner, det är varmt, billigt och livet här är otroligt enkelt.

Fin solnedgång även idag
Solen går ner i havet även idag


Vi har många gånger pratat om att köpa en lägenhet här och bosätta oss här när vi blir gamla. Vi är långt ifrån de första svenskar som gör det. Lägenheterna blir inte billigare här på ön så ska vi köpa en lägenhet bör vi göra det nu och inte om tio år.

Nu är i alla fall semestern på Koh Lanta och stranden Klong Dao över. Att vi kommer tillbaka är säkert, frågan är bara när för det finns ju trots att massor av andra platser vi också vill besöka. I morgon åker vi vidare till Phuket några dagar för att sen åka tillbaka hem till Sverige.