Kata Beach, Surfer´s House och ett underbart hav

Båten från Koh Lanta till Phuket
Idag är det dags att lämna Koh Lanta, tidigt på morgonen blir vi hämtade av en minivan vid DR Lanta Resort. Här har vi bott nu i 22 nätter över jul och nyår. Flyget hem till Sverige har vi bokat från Phuket via Bangkok.

Vi valde att boka det från Phuket för att vara tvungna att ta oss till Phuket. Trots att vi varit i Thailand många gånger är det inte många gånger vi varit på Phuket. Vår ambition var att hitta något bra hotell på någon av stränderna vi inte varit på. Det finns så många fina stränder på Phuket när man googlar, men priserna nu under jul och nyår har visat sig vara hiskeligt höga, eller så är det fullbokat.

Båten lämnar Saladan, Koh Lanta strax efter 09:00 och cirka två timmar senare går vi i land i en hamn nära Phuket stad. Vi hittar en taxi som kör oss till Kata Poolside Resort, ett resort vi hittat via Bookings.com som hade bra läge och ett normalt pris.

Vi har bott på Kata Beach en gång tidigare, år 2003 när Oscar var väldigt liten. Det blev alltså ingen ny strand och upptäckten av alla andra fina stränder på Phuket får vi ha kvar till ett annat tillfälle.

Vi får inte vårt rum direkt och efter att snabbt ha tittat till poolen sätter oss på restaurangen bredvid vår hotell och dricker den välkomstdrink de bjuder på. Efter drinken går vi direkt på med lunch på samma restaurang. Vi hinner med en kortare promenad i närområdet och slutligen sätter vi oss i foajén och surfar på våra mobiler. Gratis WiFi finns numer nästan överallt här i Thailand (där vi rör oss) och så klart också på vårt hotell. Cirka klockan 14:00 får vi vårt rum.

Gatan utanför Kata Poolside Resort
Surfer´s House på Kata Beach


Kata Beach, den norra
Kata Poolside Resort - poolen är jättefin

Hotellet har inte fått jättehöga betyg på Bookings.com men vad det beror på kan man undrar. Det var ett ganska stort och fint rum. Eftersom det ligger så centralt, mitt i smeten bland restauranger, affärer och gator i Kata så ligger hotellet och poolen lite instängt, möjligen att det kan dra ner betyget. Poolen är jättefin men ytorna runt poolen är väl inte de bästa. Vi ska bo  här i två nätter och det kommer att bli toppen.

Vi byter om och tar oss mot stranden och den ligger bara fem minuter bort. När vi kommer fram till stranden möts vi direkt av vad som är ett av våra mål på stranden, Surfer´s House. Surfers House är en anläggning uppbyggd på land med en stor pool där man kan surfa. Vi trodde Oscar skulle vara intresserad av det och därför ville vi söka upp platsen.

Susanne gillar blått, även blå drinkar?
Oscar mår dock fortfarande illa och är lätt magsjuk så han var inte alls intresserad. Vi stannar ändå på Surfer´s House, tar något att dricka och sitter en stund och bara tittar på surfarna. Det var en kul grej och gillar man coola aktiviteter så är det säkert kul att prova.

Sen bär det mot stranden så klart, bara över gatan från Surfer´s House så är vi där. Kata Beach är en fin strand med onödigt mycket folk bara, i en jämförelse med Klong Dao på Koh Lanta. Havet är i alla fall så där underbart blått och varmt att vi ligger i havet flera timmar och bara är. När vi har tröttnat på det går vi tillbaka till hotellet och provar poolen.

Poolen är som sagt jättefin, trots att den ligger väldigt instängt bland husen. Det ser ut att finnas en poolbar, men där finns ingen. Istället finns en meny och en telefon, bara att ringa så kommer det man önskar. Vi vuxna roade oss med några färggranna drinkar idag igen.

På kvällen går vi bara ut på stan, tittar till närområdet som är fullt av restauranger och affärer. Så klart äter vi middag på någon av alla restauranger på någon av tvärgatorna. Det blev ingen höjdarmiddag men mätta blev vi och kan somna gott även i kväll. Nu har vi bara en enda dag kvar här i Thailand...