Karon View Point och fiskspa får avsluta resan

Frukost på Karon View Point
Idag är vår sista hela dag på semestern här i Thailand. Vi befinner oss på Kata Beach på Phuket och i morgon ska vi resa tillbaka hem till Sverige efter lite mer än tre veckor.

Sista dagen och det vore väl tråkigt då att inte få uppleva något nytt. Susanne, den mest maniska i familjen har så klart hittat en liten utflykt som vi kan göra.

Vi har ingen frukost på hotellet så vi börjar dagen med att söka upp en affär där vi kan köpa lite lämplig frukostmat. Susannes plan är att vi ska ta med oss frukosten till vår utflykt, för det finns ingen restaurang där. Så efter att ha köpt lite frukost hittar vi en taxibil alldeles utanför affären där vi där vi har varit och handlat. Vi ber bilen köra oss till Karon View Point.

Karon View Point ligger alldeles söder om Kata Beach så det är inte långt alls. Här sätter vi på någon bänkliknande mur och äter vår frukost samtidigt som vi njuter av en fantastisk utsikt över Phukets stränder och omgivningarna däromkring.

Utsikten från Karon View Point
Taxibilen står och väntar på oss så när vi tycker att vi är klara med frukost och all fotografering som ska ske där uppe på höjden går vi tillbaka till taxibilen.

Vi åker hemåt men vi ber chauffören stanna till vid hotellet Andaman Cannacia Resort, hotellet där vi bodde år 2003. Vi vill bara titta till det lite för att fräscha upp minnet. Här kände vi väl igen oss men som vanligt när man ser något flera år senare ser det inte riktigt ut som man minns det eller så har de byggt om, man vet inte vilket.  

Vi har ju som sagt bott i det här vid Kata Beach tidigare och området däromkring har verkligen förändrat. Här har det byggts hur mycket som helst. Vi känner inte igen någonting, inte ens vägen (en liten backe) ner till stan från Andaman Cannacia Resort. 

När vi är tillbaka på hotellet igen byter vi om och tar oss till stranden. Precis som igår är havet sådär underbart blått och varmt att vi bara ligger i havet och plaskar flera timmar och bara är. Det är bara skönt och med tanke på att i morgon är vi hemma i kyla och vintermörker igen så det är bästa att passa på. Vi vet inte nu när nästa tillfälle ges.

Efter stranden hamnar vi på en restaurang och tar en eftermiddagsdrink. Vi såg restaurangen på morgonen när vi  handlade mat och fixade taxi. Det såg trevligt ut så vi bestämde oss för att sitta där en stund och faktiskt tyckte vi om att sitta där så när kvällen kommer, när vi är ombytta för middag, så går vi tillbaka till samma restaurang. Det fick bli den sista middagen på den här resan.

Andaman Cannacia Resort
Kata Beach

Innan vi går hem för att packa för hemfärd tar vi en promenad på en av gatorna vi inte tittat till ännu. Här hittar vi ett fiskspa, Oscar vill sätta sig där så Janne och Oscar stoppar ner sina fötter i fiskdammen. Båda har provat det tidigare och det är väl mest bara en kul grej. Sen är det bara att packa kvar. 

Resans sista middag
Janne och Oscar på SPA


I morgon reser vi hem till Sverige igen. Vi har tyckt om Kata Beach och vårt hotell, men Kata Beach är ändå ingen plats där vi skulle tillbringa en längre semester. Här är alldeles för stökigt och alldeles för mycket folk för oss men att vi besöker Thailand någon gång igen det är mer än säkert.