Har bara semester nu på Klong Dao, Koh Lanta

Mat för en magsjuk
Vi har som vi berättat tidigare funderat en del över var vi ska sova de tre obokade nätterna här i Thailand. Vi har försökt att få till lite lyx, antingen här på Koh Lanta eller att vi ska till Phuket lite tidigare än planerat för att köpa oss lite lyx där.

Slutresultatet av hela lyxfunderingen  slutar med att vi inser att man köper inte lyx mitt i högsäsongen här i Thailand. Lyxen visar sig vara enormt dyr så här i högsäsong. Lyxa får vi göra när vi kommer hit under säsong. Vi beslutar oss helt enkelt för att bo kvar på DR Lanta resort ytterligare tre nätter. Vi kan inte få det bättre för samma pengar någonstans just nu.

Vi har pratat med receptionen och det gick bra att bo kvar men vi måste byta rum så det har vi gjort idag. Vi har fått ett exakt likadant rum fast lite längre från stranden. Längre i det här fallet är ungefär femton meter. Jag tror vi klarar det.

Oscar mår fortfarande smådåligt. De piller vi fick verkar inte hjälpa. Vi fick i alla fall med honom till restaurang Friendly, alldeles bakom hotellen här på norra Klong Dao. Restaurangen med tuppen där vi var för några dagar sedan. Här får han Chicken nuggets och pommes frites, som kanske kan vara mat för en magsjuk.

Tuppen vid Friendly Restaurant
Shopping bakom hotellen på norra Klong Dao

När vi lämnar restaurang Friendly går vi genom Fritidsresors Bamseresort här på Klong Dao - Chada Beach. Redan första gången vi gick igenom här för många år sedan var vi fascinerade av anläggningen och den fascinationen har inte gått över. Vad vi framför allt gillar är rummen som har poolen alldeles utanför. Så skulle vi vilja bo någon gång, någon stans. Kanske den gången vi har råd att lyxa lite, under lågsäsong.

När vi gått igenom Chada Beach är vi åter igen ute på stranden och går sakta hemåt.

Chada Beach Resort
Fascinerad av balkongerna med pool

DR Lanta från stranden
På kvällen går vi ut på huvudgatan igen och äter på restaurang Taste, samma ställe som igår. Allt för Oscar. Han får köttbullar och makaroner idag också. När vi har ätit klart sitter vi vuxna kvar en stund och låter Oscar gå hem själv. Han känner till området väl och han hittar hem. Vi ber honom gå genom Southern Lanta Resort för att slippa gå genom den mörka skogen. När han kommer hem till rummet ska han ringa, och det gör han.

Strax därefter är familjen samlade igen hemma i vårt nya rum på DR Lanta Resort. Semestern här på Koh Lanta börjar lida mot sitt slut. Vi har inga planer alls för något längre. Nu har vi bara semester.