Vi startar årets Thailandsresa i Krabi

Trafiklysen i Krabi
Igår klockan 13:25 stängdes dörrarna till ett Thai Airways plan från Stockholm till Bangkok. Tidigt i morse, här i Thailand landade vi och bytte till ett annat Thai Airways plan. Det planet tog oss från Bangkok till Krabi.

Vi har varit i Thailand många gånger men den här gången börjar vi resan på ett sätt vi inte gjort tidigare. Vi börjar resan med två nätter i Krabi innan vi reser vidare till Koh Lanta för att stanna där i 17 nätter. Vad som händer därefter vet vi inte men vi flyger hem från Phuket så på något sätt ska vi avsluta semestern på Phuket.

Idag har vi landat här i Krabi och det första vi gör är att ta en taxi från flygplatsen till hotellet - Sleep Whale Express, som vi ordnat hemifrån via Booking.com. Ett enkelt billigt hotell mitt i Krabi, men vi ska bara ha hotellet till att sova så det blir bra.

Vi får inte rummet direkt eftersom vi kommer tidigt på förmiddagen. Vi ställer ifrån oss vårt bagage och går sen ut i Krabi stad och bara tittar. Vi har varit här tidigare men det är länge sedan och vi känner inte igen mycket alls. Vi går efter den karta som vi fått i hotellets reception.

Vi slår oss ner på en enkel restaurang i ett gatuhörn. Vi beställer typiskt thailändska rätter allihop och det är hur billigt som helst. Här sitter vi en stund och bara vilar innan vi fortsätter efter kartan. Vi vill se övergångstället som kallas Elephant crossing, men den man vi frågar förstår inte. Det är ett övergångsställe som istället för zebra (randig) är avbildat med elefantspår.

Krabbor i Krabi
Oscar och Janne vid floden i Krabi

Vi går vidare mot vattnet och de fina statyerna med krabbor. De hittar vi i alla fall, tar några foton och går sen tillbaka mot hotellet. Nu får vi vårt hotellrum. Vi är jetlagade så vi lägger oss för att sova några timmar innan det blir dags att, lite piggare, gå ut på stan igen.

På kvällen sätter vi oss på Marks & Marcys, en restaurang i ett gatuhörn alldeles bredvid fruktmarknaden och mitt emot 7-Eleven. Här får Oscar äta spagetti och köttfärssås, bara för att få något han känner igen. Sen går vi mot nattmarknaden, som vi mindes som jättestor men det är den inte. Här köper vi några kycklingspett bara för att  köpa något, för att vi gillar platser som nattmarknaden.

Nattmarkanden i Krabi
Barhäng

Nere vid nattmarknaden hittar vi en resebyrå där vi köper biljetter till morgondagens utflykt och båtbiljetter för att ta oss till Koh Lanta. Ok, dagens viktigaste uppgifter är fixade.

Innan vi går hem stannar vi till en stund inomhus, på en bar med luftkonditionering och musik. Mest för att vi nu har kommit till Krabi och inte vill gå hem riktigt ännu. Det är inget jättekul ställe så efter en öl går vi till 7-Eleven och köper istället med oss lite drickor till hotellet. Vi är alla trötta, jetlagade, så vi somnar rätt tidigt allihop. Redan i morgon ska vi ut på äventyr...