Utflykt till Kianting Bay, Koh Lanta

Kianting Bay - norrut
 Dagen startade som vanligt med frukost på resortets restaurang, alldeles vid havet. Vi bor på DR Lanta Resort på den norra delen av Klong Dao på Koh Lanta.

Idag gör vi en utflykt till en annan av alla fina stränder längs Koh Lantas västkust, Kianting Bay. Vi har varit där förut men det är en fin strand väl värd att besöka. När frukostbestyren är klara går vi till resortets lilla taxistation för att hitta en bil som kan köra oss till Kianting Bay. 

För att det inte ska bli några missförstånd med taxichauffören ber vi honom köra till den välkända restaurangen Same Same but Different. Det tar uppskattningsvis 20-30 minuter innan vi blir lämnade vid restaurangen. Vi ber chauffören om att få bli hämtade klockan 16:00 på samma plats, vid restaurang Same Same but Different.

Vi går rakt igenom restaurangen och ut på stranden. Den här promenaden är nästan en tradition. Vi kan vartenda steg och vi vet vart vi ska. Vi går hela stranden sakta norrut. Vi stannar för att bada ibland och vid lyxhotellet Pimalai stannar vi till för att se var vi bodde en natt för några år sedan. I buskaget längs stranden vet vi att det finns apor, men idag ser vi inga. 

Den lilla byn vid Kianting Bay
Same Same but Different

Det är lite blåsigt idag så buskarna rör sig utan att aporna hoppar omkring. När det är vindstilla vet man att aporna finns där buskarna rör sig och då är det enkelt att se dem. 

När stranden är slut går vi igenom någon restaurang för att komma ut på gatan. Gatan leder till den lilla byn som ligger alldeles intill stranden. Ingen i vår familj vet om byn har något namn. I byn tittar vi till restaurang Drunken Sailor. Just idag är det för mycket folk där så det finns ingen plats för oss att äta lunch där eller att ta en något att dricka, vilket vi annars gärna hade velat göra. Vi går in på en av restaurangerna mitt emot och äter lunch istället.

Leonardo di Caprio
har inte varit på
Drunken Sailor
Efter lunchen tittar vi lite mer på den lilla byn. Gatan är inte längre än några hundra meter så det är snart gjort. Vi upptäcker inget speciellt som är nytt. Vi går den korta lilla vägen tillbaka till stranden. 

Det är lång tid kvar innan vi ska bli hämtade så vi går längs stranden i samma långsamma tempo som tidigare, nu söderut för att komma tillbaka till Same Same but Different. Vi badar en stund innan vi sätter oss på restaurangen, bara för att ta något att dricka. Vi behöver så ihjäl lite tid innan taxibilen kommer för att hämta oss. 

Strax före 16:00 är vi på plats vid taxibilen och den står så klart också på plats. Hemma på resortet tar vi det bara lugnt. När tiden för solnedgången är nära går vi ut på stranden bara för att titta om det blir en fin solnedgång idag. Det hör liksom till att man gör så på Koh Lanta. Solnedgångarna kan vara otroligt vackra. 

På kvällen åker vi tuk tuk taxi in till byn Saladan och äter på Fat Pig, ett ställe som vi förstått att det ska vara ett bra ställe. Redan i ingången blir vi informerade om att det kommer att ta tid. Det är helt ok att det tar tid när man får veta om det i förväg. Det är köket som inte hinner, så vi får ett bord att sitta vid och beställer drickor. Här sitter vi bra, vi har inte bråttom någonstans. 

Dagens solnedgång från Klong Dao
Middag äter vi på Fat Pig i Saladan

Inom en timme, inte alls så lång tid som vi befarat, har vi allt vi beställt på bordet. Alla i familjen är jättenöjda med maten de beställt. Pizzorna är gudomligt goda. Efter en långsam promenad genom den lilla byn Saladan, för att vid byn slut hitta en tuk tuk taxi, är vi snart hemma på resortet igen och dagen är slut. 

I morgon ska vi bara vara hemma på resortet och röra oss mellan poolen och stranden.